Gå til sidens hovedinnhold

Her scorer han med hånda

Dermed står Tottenham uten seier på 21 kamper mot Arsenal.

ARSENAL-TOTTENHAM 1-1: Fem magiske Tottenham-minutter i 1. omgang så ut til å avgjøre den første ligacupsemifinalen mellom de to lagene.

Fra det 32. Til 37. minutt i 1. omgang gjorde nemlig Tottenham alt rett. Dimitar Berbatov var så god som bare han kan være, og laget skapte fire store sjanser. På den siste ble det nettsus. Berbatov spilte fram Robbie Keane med en silkemyk pasning, og Keane spilte Jermaine Jenas fri for åpent mål. Da gjorde ikke midtbanespilleren feil.

Ville sikre seieren
Så gjorde Tottenham en feil. Utover i 2. omgangen virket de mer interessert i å sikre sin første seier mot Arsenal på 21 kamper - enn å presse på for et 2-0-mål.

Det straffet seg.

11 minutter før slutt kontret Arsenals unge mannskap inn utlikningen – selv om TV-bildene klart viser at ballen spretter opp i Theo Walcotts hånd da den lurte keeper Radek Cerny.

Kunne blitt helt
Innbytter Jermaine Defoe, som skal ha fått vite at han kan forlate Tottenham, hadde en gedigen sjanse til å avgjøre like etter, men skjøt over da han burde scoret.

Dermed står det 1-1 før returoppgjøret på White Hart Lane om to uker.

- Vi var det beste laget, og det verste med det var målet de scoret. Skyter de i vinkelen er det en ting, men når det går inn på den måten, sukket Tottenham-assistent Gus Poyet etterpå.

Reservene i returen også
Arsene Wenger mener at laget var merket av FA-cupkampen mot Burnley et par dager tidligere.

- Vi slet i dag. Vi hadde ikke kommet oss helt etter kampen mot Burnley. Likevel klarte vi altså å komme tilbake. Tottenham var gode, men vi slo tilbake. Det gir oss selvtillit. De hadde fleste sjanser, og vi slet etter at de scoret. Derfor er 1-1 et bra resultat for oss, sa franskmannen.

Og:

- Vi har tatt noen valg i denne turneringen. De gjelder også for returkampen, sa han om fristelsen av å ta med flere førstelagsspillere i returkampen.

- Men jeg er uansett overbevist om at vi kan gå til finalen.

Vinneren møter vinneren av Chelsea – Everton i ligacupfinalen. Chelsea leder 2-1 etter den første av to semifinaler mellom de to lagene.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen