Gå til sidens hovedinnhold

Her setter Carlsen sjakk matt - og ler rått

HTML EMBED - Min gode venn er for dårlig og treg.

Se video øverst i saken!

Magnus Carlsen (22) er i full gang med forberedelsene til VM-matchen mot Vishy Anand i november, og han har samlet en sjakkarmé av stormestre rundt seg på Kragerø Resort.

De har tydeligvis tid til litt moro.

- Jeg vant et parti i lynsjakk mot min gode venn i Kragerø. Han er for dårlig og for treg, men han er veldig hyggelig, skriver Carlsen på sin Facebook-side tirsdag.

Selv vant han det uoffisielle VM i lynsjakk i 2009. Vennen Laurent Fressinet på sin side har to EM-sølv i denne disiplinen, der det gjelder å fange kongen før tiden går ut.

800.000 norske TV-seere har tidligere sett Magnus Carlsen bruke 17 sekunder på å slå programlederen og sjakkspilleren Lars Monsen (mer om det her).

LES OGSÅ:Føler ikke press før VM-kampen

Fikk trøbbel
Carlsen taper tidlig en bonde etter en finte, og det er åpenbart at selvtilliten til Fressinet vokser raskt. Men i kjent stil forsvarer nordmannen seg godt, og i trekk 45 setter han opp en sleip felle.

Franskmannen plumper rett uti og setter kongen på feil sted. Dermed blir han sjakk matt (se diagram til venstre).

- Hva vil du spille, hva vil du spille, sier Carlsen triumferende med fransk aksent - og ler rått.

Verdenseneren brukte totalt 37 sekunder på hele partiet.

Over 900 personer har trykket på liker på videoen.

Sjakkbøker og idrett
Magnus Carlsens hjelper i Kragerø, Jon Ludvig Hammer, er også kjent for å tenke raskt. Han slo nettopp verdensmester Anand i lynsjakk under Norway Chess i Sandnes i mai.

Videoen avslører også at Magnus Carlsen studerer boken «Fundamental Chess Endings», en koloss på 416 sider forfattet av to tyske spillere.

Men også fysiske aktiviteter står på programmet, som tennis og sandvolleyball.

Duoen Jørre Kjemperud og Jan Kvalheim har vært sparringpartnere for sjakkspilleren i den sistnevnte idretten. Kvalheim har sagt til VG Nett at Carlsen er et stort idrettstalent.

- Jeg er veldig bevisst på at vi ikke skal overfokusere på VM-kampen, sa hovedpersonen selv til NTB.

VM-duellen varer i tre uker fra 6. november, men allerede 20. august reiser hele følget på rekognosering til Chennai i India der finalen skal spilles.

Etter det skal han også delta i Sinquefield Cup i september, i det som blir Carlsens aller første toppturnering i USA. Her møter han verdenstoer Levon Aronian og amerikanerne Hikaru Nakamura (nr 9 i verden) og Gata Kamsky (nr 16).

LES OGSÅ:Nytt sjokkresultat av norsk 14-åring

Reklame

- Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken