Gå til sidens hovedinnhold

Her sier Sterling stopp etter 1141 minutter

Supertalentet kan puste lettet ut.

BURNLEY - LIVERPOOL 0-1:

Raheem Sterling scoret Liverpools trøstemål i 1-3-tapet mot West Ham 20. september. Det var hans forrige ligamål.

Det er over tre måneder siden.

Det er tolv ligakamper siden.

Andre juledag scoret han omsider igjen, da han rundet keeper Tom Heaton og styrte inn 1-0 etter 62 minutters spill borte mot Burnley.

Supertalentet spilte 1141 minutter for Liverpool mellom de to scoringene. Det plaget nok ikke bare Raheem Sterling, men også manager Brendan Rodgers, som er under stort press etter den meget skuffende sesongen Liverpool har hatt så langt.

Seier mot Burnley var derfor en nødvendighet.

Rodgers satset likevel på Sterling som spiss igjen, tross måltørken, tross det faktum at Sterling vanligvis spiller ving eller i en offensiv rolle på midtbanen.

Både Mario Balotelli og Rickie Lambert satt på benken. Igjen.

Det forteller en god del om hvor skuffende disse to nykommerne har vært i Liverpool, når de to spissene i troppen begge ble plassert på benken.

Nå har imidlertid Sterling funnet nettmaskene igjen. Tar man med ligacupkampen mot Bournemouth, hvor han scoret to ganger, har Raheem Sterling nå plutselig scoret tre mål på to kamper.

Det gir håp - for Sterling, for Rodgers og for Liverpool. Og er det noe de trenger nå, er det håp.

Og et overgangsvindu.

Liverpool kom til fredagens match med 22 poeng i bagasjen etter 17 serierunder, noe som kun holdt til en tiendeplass i Premier League. Burnley lå på sin side på nedrykksplass med 15 poeng.

Det var altså to lag under press som møttes.

Liverpool klarte å lette presset, mens det ble ytterligere forsterket for Burnley.

- Vi ble ranet i dag. Jeg var ikke fornøyd med Liverpools mål, for det var et tydelig frispark til Ashley Barnes som ikke ble gitt. Liverpool fikk et utspill som førte til scoring. Det er små marginer i Premier League. Vi leverer prestasjoner som viser at vi har noe her å gjøre, mener Burnleys manager Sean Dyche i et intervju med BBC.

Rodgers erkjenner villig at poengene var viktigere enn prestasjonen.

- Vi visste før kampen at dette ville bli tøft. Burnley jobber så hardt, er så godt organisert og jobber hardt fra første til siste minutt. Vårt spill var ikke så flytende som det kunne ha vært, men vi holdt nullen, vant kampen og fikk tre meget viktige poeng, oppsummerer Brendan Rodgers overfor BBC.

Liverpools manager forteller også at keeper Brad Jones pådro seg en lårskade.

- Brad Jones fikk en smell i låret og kjente den da han sparket ballen første gang etterpå. Han kunne ikke fortsette. Simon Mignolet kom inn og fanget noen gode innlegg. Det er bra for selvtilliten hans at han holdt nullen, legger Rodgers til.

Kommentarer til denne saken