Gå til sidens hovedinnhold

Her slår russebanden til

10-15 russ stormet inn på bensinstasjonen og tok for seg av godsaker. Nå ansetter oppgitte forhandlere uniformerte vakter. Se plyndringen på web-tv.

Hydro-Texaco-stasjonen ved Radiumhospitalet i Oslo ble offer for et uvanlig russepåfunn. En busslast med russ stormet inn på stasjonen, og forsynte seg med sjokolade, brus og is.

Se mer på TV 2-Nyhetene på web-tv (abonnement)

- Det kom inn to russ som sperret døren, og så stormet det etter 10-15 russ som bar ut varer fra butikken, forteller bensinforhandler Ronny Stave til TV 2-Nyhetene.

Flere bensinstasjoner er blitt raidet av russegjenger, og en stasjon ved Tryvann i Oslo har nå plassert uniformert vakt i døren for å holde styr på den uniformerte ungdommen.

Bensinforhandlerne er oppgitte.

- Det er frihet til å gjøre alt i russedress, ser det ut som, sier Ronny Stave.

- Det har de selvfølgelig ikke. Det er det ikke mange russ som mener heller. Selv om du har på rød eller blå dress, skal du selvsagt oppføre som du ville gjort ellers, sier russepresident Mia Skard. Russestyret i Oslo fordømmer bensinstasjon-plyndringene og lover å hjelpe politiet.

Russen som deltok, mener derimot at det hører til russetiden å gjøre noe som er «litt gærn't».

- Idiotisk og dumt at noen få skal ødelegge ryktet til russen. Dette har ingenting med russefeiring å gjøre, slår russepresidenten fast.

Tyveriene er anmeldt.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling