Gå til sidens hovedinnhold

- Her solgte han kvinner

Fra denne leiligheten i Bergen sentrum skal 49-åringen ha vært hallik for minst to kvinner.

(iBergen.no) Mannen er nå siktet for hallikvirksomhet etter at politiet avdekket det de mener er sexsalg fra leiligheten han leier i Bergen sentrum.

- Hørte sladder
Lørdag ble han i Bergen tingrett varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud, trass i at han benekter alle påstandene om prostitusjon i hans leilighet.

Politiet fikk nyss om den angivelige ulovlige virksomheten da en person varslet sine mistanker om hallikvirksomhet. Vedkommende hadde hørt «sladder på byen» om at to prostituerte kvinner solgte sine tjenester i mannens leilighet. I en påfølgende razzia i leiligheten skal det ha blitt sikret bevis som underbygger mistanken.

- Var venninner
Den 49-årige tidligere restauranteieren ble pågrepet torsdag, men benektet i avhør at de to utenlandske kvinnene benyttet hans bolig som arbeidsplass. Ifølge ham flyttet han inn i den to etasjers store leiligheten etter et samlivsbrudd. Kvinnene hevdet han var bekjentskaper som kom på alminnelig vennebesøk en gang i blant.

Men de skal også ha oppholdt seg i leiligheten mens han ikke var hjemme. At de skal ha drevet prostitusjon der fikk han kjennskap til via andre, hevder han.

Mistenker flere
Også tidligere skal mannen ha vært involvert i hallikvirksomhet, noe som svekket troverdigheten hans overfor politiet. I tillegg til de to kvinnene, mistenker politiet at også andre kan ha tatt del i forretningene, men mannen er ikke siktet for menneskehandel.

- Jeg kan bekrefte at en mann ble fengslet for hallikvirksomhet, sier politijurist Erik Johnstad, som la saken fram for retten i fengslingsmøtet lørdag.

Av frykt for bevisforspillelse har de lagt lokk på saken.

- Det kan være andre som er involvert, sier Johnstad til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere