Gå til sidens hovedinnhold

Her spiser Georgias president slipset

Russiske psykologer setter spørsmålstegn ved Saakasjvilis mentale helse.

7. august brøt det ut krig i Georgia. Nå spekulerer russiske medier i om Saakasjvili ikke takler presset.

Slipset i munnen
TV-bildene som nå går verden rundt viser en tydelig nervøs georgisk leder som spiser på sitt eget slips. Ifølge den russiske avisen Pravda skal det ha skjedd mens Saakasjvili snakket med en vestlig leder. Opptakene ble først sendt på den engelske kanalen BBC, men går nå sin seiersgang i russiske medier og nettsteder.

- I mental ubalanse
Russiske medier spekulerer nå i om Saakasjvili fikk et nervøs sammenbrudd under opptakene.

Ifølge eksperter som den russiske avisen Pravda har snakket med, viser lederens selvmotsigende uttalelser om konflikten og nå slipsspisingen at Saakasjvili er i mental ubalanse.

- En slik mental ubalanse fører til uansvarlige politiske vedtak som fører med seg kaos, dødsfall og humanitære katastrofer, skriver den russiske avisen som ikke oppgir hvilke psykologer de har snakket med.

Les også: Har signert våpenhvilen

SE KLIPPET HER!

HTML EMBED

Vurderer tilbaketrekningen
Det er fortsatt uklart hva som skjer i Georgia. Russland vil ifølge nyhetsbyråene vente til situasjonen i området er stabil før de reiser. Forsvarsdepartementet sier at tilbaketrekkingen fra konfliktområdet inne i Georgia ikke har startet ennå, melder Reuters.

- Den har ikke startet ennå. Spørsmålet om tilbaketrekkingen blir vurdert nå, og avgjørelsen vil bli tatt når situasjonen i området er stabilisert, sier talsmann i det russiske forsvarsdepartementet.

Lørdag skrev Russland under på en våpenhvileavtale med Georgia. Avtalen, som var skissert av EU, besto i alt av seks punkter, hvorav et punkt krevde en russisk tilbaketrekning fra Sør-Ossetia og andre områder inne i Georgia.

Les også: Hvem sprengte jernbanebrua?

Les også: Har signert våpenhvilen

Les også: Konflikten mellom Sør-Ossetia og Georgia

Ikke på vei tilbake
Tidligere søndag fortalte en russisk generalmajor at styrkene nå trakk seg ut av Tskhinvali og var på vei tilbake til Russland.

- Militærkolonnene er på vei fra Tskhinvali til Russland. President Medvedev har sagt at vi skal trekke oss ut, fortalte generalmajor Vjatsjislav Borisov til nyhetsbyrået Reuters utenfor byen Gori i Georgia.

Dette blir tilbakevist av departementet.

- Det som skjer er mest sannsynlig bare forberedelser, ikke en tilbaketrekning, sier forsvarsdepartementet.

Sarkozy advarer Russland
Frankrikes president Nicolas Sarkozy har advart den russiske presidenten Medvedev at landets forhold til den Europeiske Union kan få seriøse konsekvenser dersom russiske styrker ikke trekker seg ut av Georgia, skriver Reuters.

Dmitry Medvedev har lovt den franske presidenten at de russiske styrkene vil trekke seg ut mandag, melder Sarkozys kontor.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping