Gå til sidens hovedinnhold

Her står 4.000 personer i kø

Billige varer fikk folk til å gå bananas midt på natten.

Det var et helt utrolig oppmøte da Elkjøp åpnet sin nye butikk, på Slependen utenfor Oslo.

Elkjøp anslår at det sto utrolige 4.000 i kø for åpningen kl 00.00 natt til mandag, for å sikre seg de billige lokkevarene inne i butikken.

- Jeg har aldri opplevd liknende. Vi omsatte for 1,8 millioner kroner i timen de første ti timene. Målt i omsetning og antall besøkende må dette være norgesrekord i butikkåpning, sier administrerende direktør Andreas Niss i Elkjøp.

Billigere elektronikk
Elkjøps satsing på store varehus, er et svar på endringene i handlemønsteret som har kommet de siste årene. Konkurransen fra internett er en utfordring både kundemessig og prismessig.

Informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen sier til NA24 at elektronikkbutikkene har hatt fallende omsetning de siste tre årene.

Selv om det selges omtrent like mange produkter som tidligere, har den totale omsetningen til bransjen falt med 20 prosent over to år. Ifølge Andersen ventes det et fall på 10 prosent i den totale omsetningen av forbrukerelektronikk i Norge i år.

Den norske omsetningen av elektronikk til forbrukere har ligget høyt lenge, noe som gjør at fallet blir lengre. Likevel selges det altså varer på et meget høyt nivå i Norge. I fjor ble det omsatt for 25 milliarder kroner i forbrukerelektronikk i Norge. Med 4,88 millioner innbyggere, tilsier dette en omsetning per hode på 5123 kroner i året.

Flere kjeder
Andersen sier til NA24 at nattåpninger, slik den på Slependen ikke er noen ny trend. Det er imidlertid en klar trend at det er flere av disse som holdes i regi av kjendene.

Nå er det nemlig 85 prosent av butikkene som inngår i en av de store kjedene, og i Elkjøp er megastore-konseptet lansert en rekke steder.

Her er både populære bestselgere og mer spesielle nisjeprodukter tilgjengelig. Spesialister innen alle fagfelt bidrar med veiledning. Megastore har PC-verksted, fotofremkalling, kurs-sone og utstillinger som viser totalløsninger der kundene skal få veiledning og inspirasjon, opplyser Elkjøp til NA24.

Kommentarer til denne saken