WIGAN - ARSENAL 3-2:

Arsenal kom til DW Stadium søndag ettermiddag med ett mål for øye: Å skaffe de tre poengene som ville sørge for at laget fortsatt ville henge med i gullkampen i Premier League.

Chelseas tap for Tottenham på lørdag betydde nemlig at Arsenal igjen kunne få kontakt med blåtrøyene på toppen av tabellen - ettersom en Arsenal-seier mot Wigan ville føre laget bare tre poeng bak rivalene i Chelsea.

Les også: Her fullbyrdes Chelseas mareritt

Og på tross av at hjemmelaget åpnet friskt, tok Arsène Wengers gutter etter hvert kontroll over kampen, og så ut til å få med seg akkurat det de var ute etter hjem til London.

Tidlig i andre omgang gikk Arsenal opp i en 2-0-ledelse, og alt så ut til å gå mot en sikker borteseier.

Men vertene hadde andre planer.

- Årets skuffelse
En fantastisk sluttspurt, kombinert med en skjebnesvanger keepertabbe av Lukasz Fabianski, resulterte i at det var Wigan som stakk av gårde med alle de tre poengene - i det som endte opp som en svært dramatisk kamp på DW Stadium.

Arsenal-manager Arsène Wenger var naturlig nok ikke spesielt fornøyd med måten laget hans ga fra seg seieren på.

- Det er det mest skuffende tapet dette sesongen, og måten vi tapte på var også mest skuffende, sier Wenger til Sky Sports etter kampen.

- Det er vanskelig å forstå og akseptere. Kanskje følte spillerne seg for komfortable, men i fotball må man være fokusert i 90 minutter, og vi ble straffet for det. Vi gjorde feil og de utnyttet det, de var skarpere enn oss mot slutten av kampen, forklarer en fattet Wenger.

Walcott i form
Wigan åpnet med et visst overtak på de antatt sterkere motstanderne fra London, men klarte ikke å produsere store farligheter foran Lukasz Fabianski i Arsenal-målet.

Bortelaget tok etter hvert over initiativet i kampen, og knappe fem minutter før pause kom gjennombruddet som Arsenal ventet på.

Nicklas Bendtner slo en lissepasning gjennom til Theo Walcott, som på tross av at han var i ubalanse foran Chris Kirkland klarte å sette ballen forbi Wigan-keeperen og i buret.

Det skjedde like etter at Wigan-tilhengerne ropte på straffe etter en dytt innenfor Arsenal-feltet, uten at det vil komme altfor mange reaksjoner på at dommeren lot spillet gå.

Få minutter etter scoringen var Walcott nær ved å gjøre sitt andre for dagen, men skuddet fra skrått hold strøk forbi lengste stolpe.

Dermed gikk bortelaget til pause med 1-0-ledelse, og etter hvilen tok det ikke lang tid før keeper Kirkland igjen måtte plukke ut en ball fra eget nett.

United-scoring på overtid: Historien gjentok seg

Sluttspurt
Denne gangen da Samir Nasri slo et presist hjørnespark to minutter etter sidebytte, som Mickael Silvestre styrte inn med et vakkert hodestøt.

På det tidspunktet regnet de fleste med en Arsenal-seier, men Wigan nektet å gi opp - på tross av at Charles N'Zogbia ikke klarte å utnytte en kjempemulighet alene mot Fabianski like etter 2-0-målet.

Etter en lang periode uten at de virkelig store begivenhetene fant sted, skjøt nemlig Ben Watson plutselig liv inn i matchen da han fullendte et fint Wigan-angrep med å sette ballen mellom beina på forsvarsspiller Gael Clichy og i målet bak en utspilt Fabianski i Arsenal-buret.

Dermed var det duket for en sluttspurt fra Wigans del, som produserte store farligheter innenfor Arsenals 16-metersfelt.

To minutter før full tid ble et hjørnespark reddet på streken av en Arsenal-forsvarer, men ingenting var avgjort - og utligningen skulle likevel vise seg å komme.

Det måtte bare en tabbe av keeper Fabianski til.

Blackburn tapte på eget gress: Stakk fingeren i øyet til Gamst

Mistet ballen
En ny corner minuttet før slutt ble skrudd inn fra høyre, og det spørs om ikke Arsenal-keeperen må sjekke sine egne hansker for grønnsåpe etter kampslutt. Polakken mistet i hvert fall ballen rett på hodet til Titus Bramble, og denne gangen var ballen over streken før Arsenal-forsvarerne fikk klarert den unna.

En avslutning på kampen som helt sikkert var mer dramatisk enn det Arsenal-spillerne ville ha det til - men det skulle bli verre.

For på overtid tok Charles N'Zogbia saken i egne hender og avanserte noen meter før han dro til fra 16 meter. Ballen curlet seg via stolpen og inn, og N'Zogbia hadde gjort opp for sin egen miss tidligere i omgangen.

Plutselig Wigan - og ikke Arsenal - som kunne juble over ledelse, en ledelse som gjestene aldri klarte å gjøre noe med før dommer Lee Mason blåste av for full tid.

Seieren betyr at Wigan etter all sannsynlighet kan se fram mot en ny sesong på det øverste nivået i England.

Arsenal på sin side kan bare konstatere at kampen om ligagullet kan anses som tapt for denne gang.

Avstanden opp til Chelsea på topp er på seks poeng, når det gjenstår tre kamper av årets sesong.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!