Gå til sidens hovedinnhold

Her styrer Frp med Ap

Lørdag besøkte Siv Jensen kommunen der det umulige er mulig.

Lørdag besøkte Siv Jensen Bø i Telemark. Dette er ikke bare hjemstedet til Sommarland i Bø, men også den kommunen hvor Arbeiderpartiet har ordførervervet og Frp har varaordføreren. I dette samarbeider er også SV og Senterpartiet.

- Dette er noe av sjarmen i lokalpolitikken. Man finner artige løsninger, men det hører til sjeldenhetene at Ap og Frp samarbeider, sier Jensen til Nettavisen. Mens Utøya ennå preger nyhetsbilde synes Jensen det er godt å være i gang med valgkampen og oppleve at folk også ønsker å snakke om andre ting.

- Det er godt å drive valgkamp. Jeg var spent forrige lørdag da vi begynte, men nå opplever jeg at folk er mottakelige. De aller fleste ønsker den normale hverdagen tilbake. Det betyr ikke at vi skal glemme, men at vi utvider oppmerksomheten litt igjen, sier Jensen.

Hun tror at oppslutningen til partiene er i ferd med å normalisere seg etter den enorme oppslutningen Arbeiderpartiet opplevde etter Utøya-tragedien.

- Hvordan dette kommer til å påvirke valget har jeg ikke tenkt å oppsummere før etter valget, sier hun.

Samarbeid på kryss og tvers
Så tilbake til Bø kommune, der det umulige altså er mulig.

- Dette er et valgteknisk samarbeid mellom Senterpartiet, SV, Ap, og Frp, sier ordfører Arne Storhaug til Nettavisen. Storhaug sier at et slikt samarbeid er mulig fordi politikerne i Bø i stor grad er enige om politikken. Kommunestyret er enstemmig om integreringspolitikken, og har vedtatt en plan for skjenkepolitikken som partiene mener fungerer.

Frp er akkurat som andre partier. Vi har ikke noe formalisert politisk samarbeid, men samarbeider i saker slik vi også gjør med de andre partiene. Vi må alle samarbeid uansett, og i Bø er det slik at det er stor enighet i kommunestyret, og den går på kryss og tvers, sier Storhaug.

Alt er mulig - lokalt
Den største ulikheten mellom partiene viser seg i synet på eiendomsskatten. Denne skatten fikk Arbeiderpartiet innført på 80-tallet og siden har innbyggerne måttet bla opp.

- Når den delen av budsjettet er oppe så stemmer Frp og Høyre imot eiendomsskatten, men det får de ikke flertall for. Det er en ryddig måte å gjøre det på, sier Storhaug og legger til.

- Man skylder folk å ha en pragmatisk innstilling i forhold til sammensetningen av partiene. Utgangspunktet for demokratiet er at vi har en grunnleggende respekt for alle partier, sier han.

- Tror du det er mulig at Arbeiderpartiet og Frp noen gang kommer til å samarbeide i rikspolitikken Siv Jensen?

- Det tviler jeg veldig sterkt på for ideologisk sett står partiene for langt fra hverandre, men i lokalpolitikken er alt mulig.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken