Gå til sidens hovedinnhold

Her tar Carew farvel

Sa adjø til Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo.

ULLEVÅL (Nettavisen): Uten en strekkskadet Moa Abdellaoue var John Carew tilbake i posisjonen som selvskreven på topp på det norske landslaget. Denne gang fikk han til og med selskap av Erik Huseklepp, ettersom landslagssjef Egil Olsen gikk for 4-4-2 i stedet for 4-5-1.

Carew svarte med storspill.

Han truet bakrom, han bandt opp forsvarsspillere og kriget seg til sjanser. Han lignet rett og slett på den spilleren han var under storhetstiden sin.

- Det føltes bra. Jeg koste meg utpå der, konstaterte Carew etterpå.

På fjerdeplass
- Hvor lenge er det siden du var i så god form?

- Det er lenge siden. Jeg har fått trent veldig godt og jobbet mye med rygg og mage for å få ut de problemene jeg har hatt der. Kroppen er lett, steget er der og farten er der og det føles veldig bra.

Da Carew headet inn 2-0 i tomt mål etter en blemme av kypriotenes keeper Tasos Kissas, noterte han seg for sitt 24. mål for det norske A-landslaget. Han gikk dermed forbi Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo og har nå bare tre mann foran seg: Harald Hennum (25), Einar Gundersen d.e. (26) og Jørgen Juve (33).

Mål nummer 24 ble feiret med å vise opp først to fingre og deretter fire, som en spesiell hilsen til Flo og Solskjær.

- Det er to venner av meg som jeg har spilt sammen med, så gesten var for moro skyld. Bare for å erte dem. Litt gøy må man jo ha det. Jeg har spilt fotball med begge to. Hadde jeg ikke hatt noe forhold til dem, hadde det ikke vært noe gøy.

Lykkelig i 2011
Han ser naturligvis at andreplassen er innenfor rekkevidde, men tenker ikke på førsteplassen.

- Det er for tidlig å tenke på 33. Men hvis jeg får et år som i 2007, hvor jeg scoret sju mål på ett år, er jeg plutselig rett bak, sa Carew med et smil.

Spissveteranen – Carew har vært i norsk toppfotball i 14 år og på landslaget i 13 – vil imidlertid ikke høre snakk om at storspillet mot Kypros betyr at han har fått tilbake noen gnist eller motivasjon.

Den har aldri vært borte, mener han.

- Jeg har ikke noe å bevise. Jeg holder bare på fordi jeg har lyst. John Carew har personlig vært lykkeligere i år enn noen gang, sa Carew.

Og la til:

- Jeg er 32 år og det krever litt ekstra av meg for å holde meg i toppform, men hvis jeg er i toppform, blir det veldig vanskelig å velge hvem som skal spille. Det er det ingen tvil om.

Helst to spisser
Beskjeden er klar: John Carew vil utfordre Moa Abdellaoue om rollen som førstevalg som spiss på det norske landslaget også når neste kvalifisering starter.

Aller helst vil Carew spille sammen med Moa. Det forutsetter at Drillo fortsetter med 4-4-2-systemet.

- Jeg trives veldig godt med 4-4-2. Jeg sier ikke at jeg ikke trives med 4-5-1. Erik Huseklepp liker 4-4-2, jeg liker det og Moa foretrekker det definitivt, men vi forholder oss til det Egil vil. Vi har gjort det veldig bra med systemet hans.

Carew har rett: Norge endte på 16 poeng i EM-kvalifiseringens gruppe H. Det er samme poengsum som Portugal.

- Hadde vi fått ett poeng borte mot Portugal eller mot Danmark, kunne det vært nok til å kvalifisere seg. Vi må fortsette å gjøre det vi gjør nå, men bli litt bedre på de dårlige dagene.

Kommentarer til denne saken