Gå til sidens hovedinnhold

Her tror han miraklet er et faktum

«VMs svakeste lag» med tapper innsats.

CHILE - AUSTRALIA 3-1:

Da Chile ledet 2-0 mot Australia etter et snaut kvarter av VM-møtet i gruppe B, var det få som levnet gutta fra landet nedenunder noen som helst sjanse.

Chile spilte forrykende fotball, slik vi også husker laget fra VM for fire år siden, mens Australia virket ganske hjelpeløse. Men da det så som mørkest ut, forandret kampen karakter og plutselig var de gulkledte i støtet.

Alexis Sanchez ga Chile ledelsen, mens Jorge Valdivia doblet noen minutter senere. Evigunge Tim Cahill reduserte for Australia før pause med hodet.

- Australia er antageligvis VMs svakeste lag, sa NRK-ekspert Egil Drillo Olsen.

Men selv VMs svakeste lag hadde krutt i støvlene. Chile kastet mange folk i angrep og etterlot seg mye rom. Australia kontret gang på gang etter pause.

- Det var synd
Til syvende og sist var det i grunnen bare flaks som gjorde at Chile kunne gå av banen med alle tre poengene i lommen. Australia og spesielt Cahill kom til flere gode sjanser, men en god Claudio Bravo reddet laget fra Sør-Amerika. Helt på tampen satte Jean Beausejour spikeren i kista til 3-1.

- De straffet oss to ganger tidlig i kampen, men så begynte vi å slåss. Vi visste vi kunne få noe ut av dette, og er skuffet nå, men vi sto sammen. Det var synd med det annullerte målet. Ikke mye gikk vår vei, sier Cahill.

- Vi viste frykt tidlig i kampen, men tok oss sammen og ga litt tilbake. Vi har lært mye av dette og er positive foran neste kamp, sier han videre.

Superlagene Nederland og Spania venter i de neste kampene.

- Vi har tro på vår egen fotball og struktur. Før kampen spurte folk om vi var i stand til å skape sjanser? Vi skapte ganske mye i dag, sier Cahill.

Drømmestart
Chile fikk en eventyrlig start på kampen.

Allerede etter ti minutter lå den første ballen i nettet og det var selvsagt Barcelona-stjernen Alexis Sanchez som var sist på ballen. Eduardo Vargas vant en duell inne i 16-meterfeltet og la ut til Sanchez. Han satte ballen i mål via Australias keeper. Chile-trener Jorge Sampaoli jublet på sedvanlig vis.

Bare minutter senere var ledelsen doblet. Denne gang var Sanchez servitør. Angriperen vendte flott opp før han prikket ut Jorge Valdivia i god posisjon.

Valdivia klemte til og ballen gikk over keeper Matthew Ryan og i mål. En flott scoring av Chile, men Australia hang så absolutt ikke med på notene.

Slik gutta fra landet nedenunder hadde sett ut de første minuttene fryktet nok de fleste at dette skulle ende med kalassifre, men etter hvert våknet australierne. Etter 35 minutter dukket en gammel kjenning opp.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Cahill-scoring
Australia hadde kjempet seg tilbake og da Ivan Franjic la inn mot Tim Cahill foran mål, fikk laget nytt håp. Cahill vant, som han nesten alltid gjør, luftduellen og stanget inn reduseringen. Det var Gary Medel han slo i lufta.

Dette er Cahills tredje VM og han har nå scoret i alle mesterskapene.

Etter reduseringen var Cahill på farten igjen like etter, men denne gangen ble han stoppet av keeper Claudio Bravo. Like etter kom Mauricio Isla til i god posisjon, men brukte litt for lang tid på å avslutte og ble stoppet.

Dermed sto det 2-1 til pause etter en svært underholdene omgang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Store sjanser
Andre omgang startet også på dramatisk vis og Australia så ut til å ha fått blod på tann. Igjen var Tim Cahill en håndfull for Chiles forsvar inne i boksen og i en duell ble Australia-spissen holdt i trøyen da han skulle heade.

Dommer Noumandiez Desire Doue var imidlertid ikke enig.

Minutter senere var imidlertid dommerteamet våkent. Igjen steg Cahill til vers og igjen stanget han ballen i mål. Denne gangen ble det annullert for offside.

Det så ut til å være en hårfin, men korrekt avgjørelse av linjemannen.

«Socceroos» hadde likevel mer på lager. I det 56. minutt var det Mark Bresciano som klemte til på volley fra kort hold, men igjen reddet Bravo.

Chile, som hadde åpnet kampen fantastisk så plutselig ut som et helt annet lag, mens Australia, som hadde blitt dømt nord og ned, imponerte.

Spiker i kista
Australiernes vilje til å spille med hjertet utenpå drakten kom også godt til syne defensivt da Eduardo Vargas etter 61 minutter ble spilt fri og satte ballen forbi keeper Ryan, men måtte se Alex Wilkinson klarere på strek.

Mot slutten hadde begge lag gode sjanser til å påvirke resultatet. Cahill var fortsatt en trussel i den ene enden av banen, mens innbytter Jean Beausejour hadde et svært farlig innlegg ti minutter før slutt, som ble klarert.

Helt på tampen satte samme Jean Beausejour inn det siste målet i kampen.

Dermed står Nederland og Chile med tre peong hver i gruppe B. Spania og Australia har null poeng.

Kommentarer til denne saken