EVERTON - MANCHESTER UNITED 0-1:

Det første av totalt seks tilleggsminutter var spilt da Patrice Evra hindret Magaye Gueye i å nå ballen på et innlegg. Everton ropte på straffe, men Evra slapp unna. Dommer Mark Halsey vinket spillet videre.

Situasjonen virket svært tvilsom, men hjemmelaget fikk ikke gehør for ønskene sine. Kanskje falt Gueye for lett, og Evra brukte muligens bare skulderen mot motspillerens tilsvarende kroppsdel.

Manchester United fikk uansett med seg alle poengene. Det kom godt med etter det smertefulle 1-6-nederlaget mot Manchester City forrige helg.

- Dette var en veldig viktig resultat for oss. Vi vant borte, og på en bane der vi har fått merke før at det aldri lett å spille, sa Manchester United-manager Alex Ferguson til BBC.

- Vi spilte fantastisk fotball i først omgang og scoret et glimrende mål. I andre omgang kunne en merke på spillerne at det handlet mer om å sikre seieren. Det synes jeg var et godt tegn, la skotten til.

Anonym Rooney
Som vanlig ble det ikke noe trivelig gjensyn med gamle kjente for Wayne Rooney.

Englands og Manchester Uniteds førstevalg på spissplass har slitt med å sette preg på kampene mot Everton siden overgangen til United i 2004.

Ferguson uttalte før kampen at Everton-fansen anser Rooney som en forræder, og at ingen forventet noen hyggeligere velkomst for ham denne gangen.

Kanskje er det nettopp Everton-tilhengernes ugjestmilde mottakelse som gjør at Rooney påvirkes i negativ retning. For 26-åringen spilte ikke en nøkkelrolle denne gangen heller.

Effektiv Hernández
Gjestene åpnet dog best, men Park Ji-sung viste tegn på at han ikke har fått all verdens spilletid da han mislyktes med avslutningen etter snaue to minutter. Wayne Rooneys første forsøk noe senere endte med en svak tupp langt utenfor, til stor glede for vertenes supportere.

Like etter tok Manchester United likevel ledelsen. Danny Welbeck og Patrice Evra kombinerte fint på venstresiden. Sistnevntes innlegg seilte over Rooney ved første stolpe og dalte perfekt ned til Javier Hernández.

Mexicaneren kunne enkelt og kontrollert styre ballen i mål fra kort hold uten at det var Everton-forsvarer i nærheten av å markere måltyven. På sin eneste sjanse i kampen.

- Det er dette han er god på. Han er veldig dyktig inne i boksen, sa Ferguson om målscoreren.

Everton tok over initiativet etter målet og fikk blant annet flere gode muligheter på frispark fra god posisjon. Leighton Baines banket det siste av dem i tverrliggeren bak David de Gea med en utførelse som hadde fortjent en bedre skjebne.

Alex Ferguson og hans menn var nok tilfredse med å gå til pause med ledelse etter å ha stått imot Evertons trykk mot slutten av førsteomgangen.

Holdt unna
Etter hvilen fikk Jack Rodwell godt treff på et skudd fra distanse, men plasseringen var ikke nok til å overliste De Gea. Everton fortsatt å holde et lite grep på kampen, mens United var farlige på kontringer.

Danny Welbeck fikk en god sjanse til å doble ledelsen midtveis i omgangen. Skuddet gikk rett på tidligere United-keeper Tim Howard.

Ingen av lagene imponerte den resterende tiden. Alex Ferguson ga sjelden spilletid til Dimitar Berbatov i en halv omgang uten at det hjalp de røde djevlene med å feste et bedre grep på spillet.

Fergusons mannskap holdt likevel unna på en vanskelig bortearena og viste byrival City at kampen om tabelltoppen på ingen måte er over.

PS! Tom Cleverley måtte gå av banen igjen før kampen var fullført. Ifølge Ferguson kjente den unge midtbanespilleren litt til ankelskaden som har plaget ham, men han vil trolig være tilbake i aksjon om kort tid.