SOTSJI / OSLO (Nettavisen): Fredag ble det kjent at den tyske skiskytterjenta Evi Sachenbacher-Stehle hadde blitt tatt i doping.

Det var tyske medier som meldte om dette først og det ble snart bekreftet at A-prøven til den tyske jenta var positiv. Ryktene om en positiv dopingprøve kom etter at Sachenbacher-Stehle hadde blitt vraket til kvinnestafetten.

Senere på dagen ble det også kjent at B-prøven var positiv.

Ifølge den tyske dopingeksperten Florian Bauer skal det dreie seg om et sentralstimulerende middel.

- Ikke artig
Etter stafetten fredag, som ble en fiasko for Tyskland, var de tyske jentene svært knappe i møte med pressen.

De ble bare nummer elleve på stafetten.

- Det er ikke artig, sier Andrea Henkel til pressekorpset.

- Jeg har ikke mye informasjon, så dere vet nok mer enn meg, sier hun.

Franziska Preuss, som ersattet nettopp den dopingtatte landskvinnen, fikk en marerittstart på stafetten, da hun falt, og dette ødelagte mye av løpet for tyskerne.

Heller ikke de andre nasjonene ønsket å si så mye om dopingsaken.

- Herregud. Det er ikke en bra dag, men jeg har ikke så mye informasjon og kan ikke si så mye nå, sier tsjekkiske Gabriela Soukalova til Nettavisen og resten av pressekorpset.

- Et mareritt
Sachenbacher-Stehle har nå også uttalt seg i saken og innrømmer at hun har testet postivt på et ulovlig middel, men er klar på at hun ikke bevisst har dopet seg.

- Jeg opplever det verste mareritt noen kan forestille seg, for jeg kan ikke forklare hvordan prøven min kunne bli positiv, sier den tyske skiskytteren i en uttalelse gjennom sin manager ifølge NTB.

- Jeg kan bare uttrykkelig forsikre om at jeg ikke på noe tidspunkt bevisst har inntatt forbudte stoffer, og at jeg vil gjøre alt for å komme til bunns i saken.

Vært i trøbbel før
Dette er for øvrig ikke første gang Sachenbacher-Stehle er i dopingtrøbbel. Under OL i Torino i 2006 hadde hun også for høye hemoglobinverdier.

Den gang ble hun utestengt i fem dager, i avvente av resultatet på en ny prøve og gikk derfro glipp av et renn under Torino-lekene på grunn av dette.

33-åringen har to OL-gull og tre sølv i langrenn fra tidligere i karrieren. Hun ble nummer fire på normaldistansen i skiskyting i dette OL, der hun ble spurtslått av norske Tiril Eckhoff på oppløpet.