MAN. UTD - BAYER LEVERKUSEN 4-2 :

Tirsdag fikk David Moyes sin Champions League-debut som United sjef da tyske Leverkusen kom på besøk. Det endte med 4-2-seier og tre poeng, og det skal Moyes takke mye omtalte Wayne Rooney for.

Spissen scoret to mål, hadde én målgivende pasning og var kampens utvilsomme éner tirsdag kveld.

- Herregud, for en spiller! Jeg elsker ham i rollen som hengende spiss, utbrøt Claus Lundekvam etter 3-1-scoringen i TV 2s fotballstudio.

Det var Rooneys scoring nummer 200 for Manchester United i alle turneringer, skal man tro statistikkselskapet Opta.

- Tiden min i United har gått fort. Jeg er glad for å ha scoret 200 mål for en klubb som Manchester United, det er en ære, sier Rooney ifølge BBC.

BBCs fotballsjef Phil McNulty var tilstede på Old Trafford tirsdag. Han mener United nå høster fruktene av god menneskebehandling under Rooney-bråket i sommer.

- De mistet aldri troen på ham, og nå har de virkelig fått tilbakebetaling, sier McNulty ifølge BBC.

- Strålende fornøyd
Hovedpersonen er fornøyd med kampen, og innrømmer at han har måttet jobbe for å holde konsentrasjonen oppe denne sesongen.

- Det var et godt resultat, og særlig med tanke på at det var Champions Leagues første kamp. Jeg prøver å jobbe hardt, og jeg er strålende fornøyd med måten jeg har kommet tilbake på, sier Rooney til BBC etter kampen.

Spissen er også glad for at David Moyes startet turneringen med en seier.

- Han får en bratt læringskurve. I dag handlet alt om å vinne, sier Rooney.

David Moyes passet på å rose sin egen elev da han møtte pressen etter kampslutt.

- Jeg sa for flere måneder siden at Wayne kunne slutte seg til klubbens virkelig store målscorere om han ble værende. I kveld kunne han scoret hat trick, sier Moyes til BBC.

- Han fortjente den stående ovasjonen han fikk, la han til.

Moyes passet også på å rose Robin van Persie, som spilte en god kamp og scoret et flott mål. Nå tror han på et godt samarbeid mellom Rooney og nederlenderen.

- Hvis vi kan få de to til å score, kan de bli fantastiske for laget, sier Moyes.

Tidlig Rooney-scoring
Bayer Leverkusen er for øvrig ledet av Sami Hyypia, som mange husker fra tiden i Liverpool, og finnen fikk lite å glede seg over tirsdag kveld.

Kampens første scoring kom etter 22 minutter, og det var hjemmefansen som kunne juble. Patrice Evra fikk ballen ute til venstresiden og curlet et innlegg mot bakerste stolpe. Der ventet Wayne Rooney, og spissen lot seg ikke be to ganger. Rooney avsluttet på volley, ballen gikk i bakken og opp i netttaket, og dermed tok United ledelsen 1-0.

Spørsmålet er om ikke målet skulle vært annullert. Antonia Valencia sto rett foran Leverkusen-keeper Bernd Leno og hindret ham da skuddet fra Rooney gikk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

United-nykommer Marouane Fellaini skal også ha sin del av æren for at United spilte en god kamp mot tyskerne tirsdag kveld. Den storvokste midtbanespilleren tok tak i kampen fra første spark og viste prov på høy kvalitet ute på Old Trafford-matta.

- Jeg synes Fellaini spiller eksepsjonelt bra i sin Champions League-debut. Han dekker rom for Carrick på en utsøkt måte, samtidig som han er smart med ballen i beina, roste tidligere Premier League-profil Robbie Savage underveis i kampen på BBC.

I andre omgang kom Leverkusen mer med i spillet, og ti minutter ut i omgangen ble det stille på Old Trafford. Etter tafatt forsvarsspill av hjemmelaget endte ballen opp hos kaptein Simon Rolfes, på utsiden av 16-meteren. Tyskeren skrudde ballen vakkert til høyre for David de Gea, og dermed sto det 1-1 i Manchester.

Van Persie-perle
Det ville ikke Robin van Persie ha noe av. Fire minutter senere sørget han nemlig for ny hjemmeledelse på drømmenes teater. Antonio Valencia kom seg rundt på høyresiden og fant nederlenderen i boksen. Med ryggen skrått mot mål fikk superspissen sendt avgårde en hard avslutning, og keeper Leno måtte svakt kapitulere. Dermed sto det 2-1 til rødtrøyene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var Robin van Persies 13. mål på de siste 13 kampene for Manchester United. Men det var en annen spiss som skulle stjele showet tirsdag kveld.

Rooney i 200
Først reddet David de Gea United med en feberredning, før klareringen endte opp hos Wayne Rooney i motsatt ende av banen. Alene med Leno var spissen sikker og dunket inn 3-1-ledelsen til hjemmelaget.

Da Antonio Valencia økte til 4-1 etter pasning av Rooney ti minutter før slutt, tvilte ingen på at poengene skulle bli igjen i Manchester på Champions Leagues åpningsdag.

Tyskerne reduserte én gang til før kampslutt, og Omer Toprak sørget for at det sto 4-2 da han headet inn en corner to minutter før slutt.

Flere mål ble det ikke, og David Moyes har dermed fått en god start på sin Champions League-karriere i United.

Neste kamp for de røde djevlene i Champions League spilles 2. oktober, borte mot Sjaktar Donetsk. Leverkusen møter Real Sociedad på hjemmebane samme dag.

SE OGSÅ: Lagoppstillingene

SE OGSÅ: Kampreferat minutt for minutt