Gå til sidens hovedinnhold

Hertuginne Kate lagt inn på sykehus for å føde

Hertuginnen er innlagt på St. Marys sykehus i London.

(SIDE2): Hertuginne Kate (31) er inne i de tidligere stadiene av fødselen, og er lagt inn på sykehuset St. Mary`s i London.

Dette er det samme sykehuset hvor prins William selv ble født i 1982.

Ble kjørt med bil
Det er slottet selv som har offentliggjort at Kates fødsel nå er i gang.

- Hertuginnen av Cambridge har i dag tidlig blitt innlagt på St. Mary`s Hospital, Paddington, London, og er i de tidligere stadiene av fødselen. Hertuginnen ble kjørt med bil fra Kensington Palace til sykehuset sammen med hertugen av Cambridge, sier en kongelig talsmann ifølge Daily Mail.

På St. Mary`s Hospital i Paddington har de vært klare til å ta imot Kate og prins William (31) den siste måneden. En hel etasje er satt av til den kongelige fødselen, med alt det nyeste av komfortable senger, vinutvalg den vordende far kan skåle i og store TV-skjermer.

Hertuginnen blir tatt vare på at et ledende medisinsk team, ledet av dronningens tidligere gynokolog Marcus Setchell, som også var tilstede under grevinnen av Wessex to fødsler.

Mannen som assisterer ham er Alan Farthing. Han var tidligere forlovet med TV-programlederen Jill Dando, som ble myrdet. Farthing er dronningens nåværende gynekolog.

Assisterende ham er Alan Farthing, tidligere forlovede av myrdet TV-programleder Jill Dando og dronningens nåværende gynekolog, ifølge BBC.

Det antas at neste gang paret vil bli sett offentlig er når, og om, de viser seg på trappen til sykehuset med den nyfødte babyen.

Fotografene og fjernsynsteamene har vært på plass lenge. Også ivrige rojalister har ventet utenfor den nyoppussede Lindo-fløyen på sykehuset i mange dager.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene ved sykehuset. En egen parkeringsplass har vært reservert prins William til bruk når fødselen starter, mens det har vært parkeringsforbud for andre pasienter utenfor sykehuset hele juli måned, for å forhindre at det skulle oppstå problemer.

Britiske bookmakere som Paddypower og Ladbrokes har ifølge CNN tatt imot veddemål på alt fra den kongelige babyens fødselsdag til kjønn, navn og hårfarge.

Har fått tittelen sin allerede
I forrige uke ble det klart at den nyfødte får tittelen prins eller prinsesse av Cambridge. Barnet blir det første med den tittelen siden 1850, den gang fantes det en prins George, prinsessene Augusta og Mary av Cambridge.

William og Catherine fikk titlene hertug og hertuginne av Cambridge da de giftet seg 29. april 2011, og dermed blir barnet altså prins eller prinsesse.

Barnet til Kate og WIlliam vil få en tredjeplass i arverekken, og blir dronningens oldebarn.

Forrige gang en sittende monark fikk leve til å møte et oldebarn som vil bli en direkte arvtager av tronen var for nesten 120 år siden.

Svangerskapskvalme
Graviditeten ble annonsert 10. edsember. Hun har siden da gjennomført 19 offentlige opptredener.

Den første tiden av svangerskapet ble preget av sykdom for Kate.

Hun ble innlagt på sykehus, hvor hun ble behandlet for alvorlig svangerskapskvalme (hyperemesis gravidarum).

Dette er en tilstand som gjør at dem rammede sliter med å holde på mat og drikke, og derfor må få intravenøs næring.

Det blir et relativt ungt foreldrepar som skal ta imot sin førstefødte om kort tid. Kate har foreldrene sine i ryggen, hun skal bo hjemme i Berkshire en stund.

- Jeg tror William og Kate blir flotte og forstandige foreldre , som selv vil ta aktiv del i sine barns liv. Her har William lært mye av mamma Diana - og det er allerede bestemt at han og Kate vil ta babyen med til Australia og New Zealand neste år - slik Diana og Charles gjorde med William i 1983, har kongeekspert Kjell Arne Totland tidligere uttalt til Side2.

Fakta om prins William Arthur Philip Louis av Wales:

* Eldste sønn av Charles, prinsen av Wales, og avdøde prinsesse Diana

* Født 21. juni 1982 i London

* Nummer to i arverekken til den britiske tronen etter faren

* Studerte geografi, biologi og kunsthistorie ved Eton College fra 1995. Tok så et sabbatsår før han begynte på kunsthistorie og geografi ved St Andrews University i Fife i Skottland, der han møtte Kate Middleton i 2001. De har siden vært sammen, bortsett fra et kortvarig brudd i 2007

* Gikk etter studier ved militærakademiet Sandhurst inn i den britiske hæren hvor han er løytnant, og har også tatt pilotutdannelse i luftforsvaret

* I 2008 utnevnt til ridder av hosebåndsordenen av bestemor dronning Elizabeth

* Giftet seg 29. april 2011 med Kate Middleton

Fakta om Catherine Elizabeth «Kate» Middleton:

* Født 9. januar 1982 i Reading vest for London

* Familien har middelklassebakgrunn, men er blitt millionærer etter at de i 1987 startet sitt eget postordreselskap som selger festeeffekter

* Gikk på Marlborough College før hun studerte kunsthistorie ved University of St Andrews, der hun møte prins William i 2001

* Har vært ansatt som innkjøper hos en kleskjede

* Giftet seg 29. april 2011 med prins William

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken