Gå til sidens hovedinnhold

Het sommer i boligmarkedet

Boligkjøperne har ikke tatt ferie ennå. Omsetningshastigheten holder seg høy. Sjekk de solgte boligene her.

Økonomenes spådommer om et roligere boligmarkedet utover året blir nok en gang gjort til skamme. I løpet av under en uke har nemlig nesten seks av ti boliger blitt solgt, på linje med nivået i mai.

Dermed ser det ut til at boligkjøperne ikke har gått inn i feriemodus ennå, selv om sommeren endelig er kommet.

TV 2 Nettavisen har tatt utgangspunkt i 50 leiligheter i sentrale deler av Oslo som var ute for salg den tredje helgen i juni. Av disse ble 28 solgt på under én uke, mens det fortsatt pågikk budrunde om én av leilighetene. Her er oversikten

Til sammenlikning var 25 av 50 solgt i midten av april, mens tilsvarende tall i februar var 30 av 50 boliger.

Populært med det «billigste»
Det var stort sett leilighetene som kostet under to millioner kroner som ble revet av markedet. Av disse ble åtte av ti snappet opp av ivrige kjøpere på kun kort tid.

For objektene med en prislapp på mellom 2,5 og tre millioner kroner gikk det imidlertid saktere. I denne prisklassen var bare to av ti solgt i samme periode.

- Omløpshastigheten er helt normal for sesongen. Det er typisk at det er mange objekter ute, og at boligkjøperne kan tenke seg litt bedre om. Men det er fortsatt enkelte boliger som går raskt unna, sier daglig leder Robert Ugland i DnB NOR Eiendom avd. Oslo Vest, til TV 2 Nettavisen.

Forrige måned var det spesielt de dyreste og boligene som kostet mellom to og 2,5 millioner kroner som var ettertraktet.

Ugland mener det er svært gunstig å være boligkjøper nå.

- Ikke fordi prisene er lavere, men fordi man har bedre tid til å tenke seg om. Nå kan kjøperne gjøre valg på bakgrunn av flere visninger, og trenger ikke kaste seg inn i budrundene med en gang, påpeker DnB NOR-megleren.

Han forteller at det ikke så mange på visning som tidligere på året, men de som kommer i varmen er stort sett interesserte.

Koster flesk
Men selv om du har bedre tid på deg, må de fleste grave dypt i lommeboken for å sikre seg drømmehuset. I gjennomsnitt gikk de solgte juni-boligene nær 75.000 kroner over verditakst.

I mai gikk objektene til sammenlikning 70.000 kroner over takst, mens de i april ble solgt 79.000 kroner over selgernes prisforventning.

Spesielt gikk boligene under 1,5 millioner kroner over prislappen, i gjennomsnitt 94.000 kroner. Også de to solgte leilighetene i prisklassen mellom 2,5 og tre millioner kroner gikk mye over takst, nærmere bestemt 160.000 kroner og 285.000 kroner. Men dette kan være tilfeldigheter, ettersom utvalget er såpass lite.

Lavest over takst gikk leilighetene mellom to og 2,5 millioner kroner, med 38.000 kroner.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken