Det var under sommerens fotball-VM at Luis Suarez satte tennene i Giorgio Chiellini da Uruguay møtte Italia i gruppespillet av turneringen i Brasil.

Episoden fikk selvsagt verdenspressen til å gå av hektene og Suarez, som har vært involvert i flere lignende episoder tidligere, fikk passet påskrevet.

I ettertid har det vært enighet om at det kanskje gikk litt over stokk og stein, men reglene i fotballen er klare: Du skal ikke skade en motspiller med vilje.

Suarez, som i etterkant av episoden ble solgt fra Liverpool til Barcelona, fikk snarlig sin straff av FIFA. Han ble utestengt fra all fotballaktivitet i fire måneder, samt at han må sone utestengelse fra landslaget i ni kamper.

27-åringen og hans advokater anket selvsagt straffen og den er nå oppe i idrettens voldgiftsrett (CAS). Det er siste sjanse for Suarez til å få omgjort straffen, slik at han i det minste kan trene med sin nye klubb, Barcelona.

Spillerorganisasjonen FIFPro mener nå at Suarez bør få medhold i saken og at straffen mot ham bør bli redusert. FIFPro mener han allerede har blitt straffet.

- Vi er enig i at det er riktig med en sanksjon, men vi er ikke enig i at den sanksjonen FIFA valgte å gi spilleren er den beste løsningen. Det at Luis Suarez har blitt hånet og hetset i offentligheten nesten hver eneste dag siden episoden inntraff, er straff nok i seg selv. På den andre siden har det vært utrolig positivt å se holdningene til andre fotballproffer, med ofret selv, Giorgio Chiellini i spissen. De er enig i at straffen er for streng, heter det.

- Dette er et viktig poeng for CAS å vurdere når de nå ser på straffen. Straffen står ikke i stil med forbrytelsen. Spesielt det at han er utestengt fra fotball i fire måneder. Det er urettferdig å ta fra Suarez retten til å gå på jobb.

Panelet som skal bestemme Suarez' skjebne består av Professor Luigi Fumagalli, Dr. Marco Balmelli, og Berhard Welten. To fra Sveits og én fra Italia.

FIFPRO oppfordrer dem til å bruke god tid på saken.

Det er ventet en avgjørelse i neste uke.