Gå til sidens hovedinnhold

Hett i Hell

Den amerikanske småbyen 6 amerikanske miles vest for Detroit har helt spesielle planer for 6.6.06.

Ingen er hetere i toppen enn John Colone, selvutnevnt borgermester og suvenirbutikkeier i småbyen Hell (helvete) i USA.

- Jeg har kopper og t-skjorter med 666 på. Jeg bestiller bare 666 stykker, og så er det slutt, sier Colone til AP. Alle som kommer får et brev som bevis på at de har tilbrakt 6. juni 2006 i Hell.

De fleste av suvenirene vil gå for 6,66 dollar (40 kroner). Blant tingene du kan kjøpe er et skjøte til en kvadrattomme jord i Hell.

På tapetet står også live underholdning og en kostymekonkurranse. Helvetes porter settes opp på en lekeplass i god tid før festlighetene begynner.

Ikke alle innbyggerne er like begeistret.

- Jeg bor i Hell, tar med barna mine i kirken for å lære dem hva som er riktig, og nå holder byen min en 6-6-6-fest, sier Jason LeTeff oppgitt til CNN.

På byens halvoffisielle nettside finner man to hovedteorier om hvordan byen pådro seg sitt mindre smigrende navn.

I henhold til den ene kommer navnet fra en liten samtale mellom to tyskere som steg ut av sin vogn en solfylt ettermiddag i 1830. Den ene skal ha sagt til den andre «So schoene hell» (hvilket vakkert lys). Noen av innbyggerne skal ha overført dem, og navnet ble sittende.

I henhold til den andre versjonen skal en av byens grunnleggere, George Reeves, ha blitt spurt hva han mente byen burde bli kalt.

- Det gir jeg blaffen i, kall den Hell hvis dere vil, skal Reeves ha sagt.

Navnet ble offisielt den 13. oktober 1841.

Kommentarer til denne saken