Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Mourinho fikk United-tilbud

Var portugiseren egentlig sir Alex Fergusons' favoritt?

Torsdag ble det klart at nåværende Everton-manager David Moyes tar over jobben som sjef i Manchester United etter sir Alex Ferguson.

71-åringen, som blant annet har ledet klubben til to Champions League-titler og 13 ligatitler, ga beskjed tidligere denne uken om at han gir seg etter sesongen.

Moyes, som i 1998 fikk tilbud av nettopp Ferguson om å bli en del av Uniteds trenerteam, ble fort utpekt til favoritt til jobben. Det sto angivelig mellom Moyes og José Mourinho.

Real Madrid-treneren har i ny og ne blitt koblet til Old Trafford-klubben, og portugiserens vennskap med Ferguson var en av grunnene til at mange så på ham som en kandidat.

Da Moyes ble presentert som ny manager torsdag, ble det ikke lagt skjul på at Ferguson hadde vært svært sentral i avgjørelsen om å ansette landsmannen.

Nå skriver imidlertid den portugisiske avisen Record at det faktisk var Mourinho som var førstevalget til sir Alex Ferguson som arvtaker i den engelske mesterklubben.

I en artikkel fredag, som også er gjengitt i spanske AS, står det at Mourinho først skal ha fått tilbud om å ta over sjefsstolen på Old Trafford, men takket nei til tilbudet.

Grunnen til at den tidligere Chelsea-sjefen valgte å takke nei, skal være av hensyn til familien, skriver avisen.

Familien bodde som kjent i London i perioden 2004 til 2008, og skal ha trivdes der. Mye tyder på at Mourinho har fått en mulighet til å returnere til Chelsea nå, og at han helst ønsker det.

Mourinho var også svært populær som manager i Chelsea under sin første periode med klubben, og det hadde trolig ikke blitt populært om han nå hadde valgt United.

Ifølge Record skal også Mourinhos datter studere i London fra høsten av.

Nå er det uansett Moyes som har fått jobben, og skotten er et valg som har vært populær blant United-fansen. Han har gjort en svært god jobb med Everton siden 2002.

Det at Moyes også har gått den samme skolen som Ferguson, og kommer fra samme by, Glasgow, gjør at mye av den samme mentaliteten som har gitt klubben suksess, opprettholdes.

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud

Kommentarer til denne saken