Danske Ekstra Bladet skriver mandag at den tidligere Rosenborg-spilleren Nicki Bille Nielsen risikerer opp til åtte års fengsel for en episode som inntraff for rundt et år siden i den danske hovedstaden, København.

Nielsen utviste voldelig adferd mot en politimann. Spissen skal ha ropt mot politimannen og sparket til en sykkel og en parkeringsautomat.

Den tidligere RBK-profilen er siktet etter den danske straffelovens paragraf 18, noe som i de fleste tilfeller fører til en bot. Ifølge Ekstra Bladet sitter de imidlertid på dokumenter som viser at det også er to andre anklager mot Nielsen og at disse er av det langt mer alvorlig.

Trusler og vold
Det skal blant annet være snakk om trusler eller vold mot en tjenestemann i tjeneste og her er dansken anklaget for å ha bitt en politimann i armen under transporten fra Antonigade i København til Station City på Halmtorvet i samme by. Dette berører paragraf 119, første ledd, i straffeloven og kan føre til bøter og opp til åtte års fengsel.

27-åringen er i tillegg anklaget for å ha lagt ut hindringer i veien for politiet, da betjentene ønsket å anholde ham. Da de skulle sette på spissen håndjern, strittet han også imot og ga politiet motstand.

Dette går under straffelovens paragraf 119, tredje ledd. Strafferammen for dette er bøter og opp til seks måneder i fengsel.

Spilte i Norge
Nicki Bille Nielsen spilte for Rosenborg i perioden 2013 til 2014, før han ble solgt videre til franske Evian. Under tiden i Trondheim var spissen involvert i en rekke kontroversielle episoder og RBK fikk til slutt nok.

I september 2013 ble 27-åringen kastet på glattcelle i Trondheim, etter en fuktig tur på byen. Den gang skal dansken ah revet ned et glass, spyttet etter en ansatt og slått etter folk på utestedet Three Lions.

Etter overgangen til Frankrike har dansken slitt både med spilletid og formen foran mål. Han har scoret to ganger på 20 kamper der.

Lovet bedring
Episoden med politiet i København skjedde den 18. april, 2014. Bare uker i forveien hadde Nielsen uttalt følgende til Nettavisen:

- Folk begår feil, slik er livet. Forskjellen er hvorvidt man lærer eller ikke lærer av det. Personlig føler jeg at jeg har lært nå, sa spissen.

- Du blir alltid satt på prøver i livet og det er da du får se hvor du står. Jeg er sterk mentalt og føler at jeg har lært av det som har skjedd, sa han.

Skulle Nielsen bli dømt til så mye som åtte års fengsel, eller få en fengselsdom av betydning, vil fotballkarrieren trolig være over.

Rettsaken mot Nielsen starter denne uken.