Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Northug blir utestengt fra verdenscupen

Stjernen har ikke skrevet under på avtalen med Norges Skiforbund.

Ifølge Adresseavisen har ikke Petter Northug og Norges Skiforbund kommet til enighet om en avtale innen den satte tidsfristen.

Partene har i lengre tid forsøkt å komme til enighet om en avtale slik at den Coop-sponsede utøveren kan konkurrere med landslaget.

Også tidligere år har dette vært et dilemma.

Nå skriver lokalavisen at partene altså ikke har kommet til enighet, noe som betyr at Northug trolig ikke får gå i verdenscupen denne sesongen.

- Vi har blitt informert av langrennskomiteen om at de har tilbudt Petter Northug en tilsvarende avtale som i fjor, men at han ikke har skrevet under på avtalen, sier skipresident Erik Røste til Adresseavisen.

Røste opplyser at det vil komme mer detaljer rundt denne saken de kommende dagene. Ledelsen i Skiforbundet ble opplyst om saken søndag.

Røste ønsker ikke å utdype ytterligere nå hva dette vil si for Northug, men etter sigende skal det altså bety at han ikke får konkurrere med flagget på brystet den kommende langrennssesongen.

Den 16. juni i år bestemte Skiforbundet at Northug skulle få tilbud om en landslagsplass på samme vilkår som forrige sesong.

Det betyr i praksis at Northug ville vært landslagsløper i perioden 24. november til 7. april og at han ikke kunne fronte Coop i denne tiden.

Skiforbundet ønsket en rask avklaring på denne saken, men nå ser det altså ut til at partene ikke har funnet enighet i samtalene.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken