Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Solskjær er på vei ut av klubben

Eier Vincent Tan skal ha fått nok av svake resultater.

Avisen skriver at Solskjær hadde et møte med ledelsen på onsdag og at han ikke var på dagens trening.

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær innrømmer at han er under press etter å ha blitt pepet av banen i 0-1-tapet hjemme for Middlesbrough tirsdag.

Tapet var det tredje på de siste fire kampene. Ifølge nettstedet Wales Online har Cardiff-supporterne fullstendig vendt Solskjær ryggen. En avstemning nettavisen har gjennomført , viste onsdag morgen at 77 prosent ønsker nordmannen fjernet.

Solskjær innrømmer at jobben hans ikke er trygg. Han er forberedt på samtaler med klubbeier Vincent Tan etter tirsdagens nederlag.

- Om du ikke får resultater, er du selvfølgelig under press. Vi hadde ikke ventet å være der vi er (17.-plass) etter sju kamper. Vi visste at det ble noen tøffe kamper, men vi forventet mer enn ett poeng fra fire kamper, sier Cardiff-sjefen ifølge Wales Online.

Søvnløs
- Du må beholde troen. Jeg kommer ikke til å sove mye etter dette fordi prestasjonene og posisjonen i ligaen har ikke vært bra nok. Men jeg er optimist. Jeg må kanskje snu ting rundt, fortsetter Solskjær.

Den tidligere Molde-manageren mener laget mangler selvtillit. Selv håper han å få mer tid til å snu situasjonen og sikte mot opprykk.

- For øyeblikket får jeg betalt for å gjøre mitt beste for Cardiff. Jeg får noen søvnløse timer, gjør meg klar for å kjøre videre, og så ser jeg om jeg kan det.

Kilder Wales Online har snakket med bekrefter at Solskjær befinner seg i London, sammen med styreformann Mehmet Dalman onsdag ettermiddag.

Stokke: - Kvoten brukt opp
Viasat-kommentator Roar Stokke mener at Solskjær ikke har lykkes med å tilfredstille eier Vincent Tans ønsker og ambisjoner for klubben.

- Da Ole Gunnar Solskjær kom til Cardiff og Premier League, så hadde han på mange måter en velfylt konto med goodwill. Den kvoten gjorde at han tålte en del dårlige resultater og han tålte et nedrykk. Den kvoten er nå brukt opp. Cardiff har ett mål og det er å rykke opp. Det ser ikke ut til at Solskjær har klart å få fram den formen laget trenger for å klare det, sier Stokke til Nettavisen.

- Hva vil en eventuell sparking gjøre med ryktet hans?

- Da må han starte med den tunge jobben og bygge seg opp igjen. Starte på nytt et annet sted. Han må skape en suksess og vise klubber at han er en vinnertype, den vinnertypen store klubber ønsker å ansette. Det vil være noen steg tilbake fra det imaget han bygde seg opp i Molde, der han gjorde en god jobb. Litt av glansen rundt Ole Gunnar Solskjær vil nok bli borte.

- Det vil være synd for norsk fotball og norske trenere. Det vil forsterke det mange tror, spesielt i England, om norske trenere. Får Solskjær sparken, vil det gå en god stund før en ny nordmann får sjansen i England, tror jeg. Det er litt det samme med Ronny Deila i Celtic. Han er i en klubb der de er vant til å vinne og han blir kun målt opp mot resultater. Talentutvikling og hvor bra fotball du står for, kan ikke redde deg. Uansett, så er det resultatene som teller, sier Stokke.

Dersom Solskjær får fyken, blir han den fjerde Championship-manageren som tar hatten sin og går denne sesongen. Dave Hockaday i Leeds, Giuseppe Sannino i Watford og Huddersfields Mark Robins har alle forlatt sine poster tidligere i høst.

Cardiff spiller neste kamp borte mot Derby lørdag.

Se pressekonferanse med Ole Gunnar Solskjær etter tirsdagens kamp mot Middlesbrough:

HTML EMBED
Reklame

Nå stiger strømprisen igjen - slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken