Gå til sidens hovedinnhold

Heynckes usikker på framtiden

Forvirrende pressekonferanse fra den avtroppende Bayern-sjefen.

Suksesstreneren Jupp Heynckes har ikke bestemt seg for om han skal fortsette i fotballen. Først skal 68-åringen ta seg en velfortjent pause.

– Denne sesongen nådde jeg grensen min. I løpet av de siste ukene har jeg forstått at jeg er nådd en alder der det tar lengre tid å hente seg inn. Jeg er ikke tilhenger av endelige avgjørelser. Jeg er 68 år, og det finnes et liv utenom jobben. Jeg ønsker å nyte livet mitt, sier Heynckes.

Kontrakten hans med Bayern München går ut 30. juni. Neste sesong overlater han roret til tidligere Barcelona-trener Pep Guardiola. På en pressekonferanse i München tirsdag fortalte trenerveteranen at han ikke vet hva framtiden vil bringe. Bak ham hang et banner med påskriften «Takk, Jupp».

– Jeg skal på ferie. Jeg skal ikke jobbe i Tyskland eller i utlandet. Jeg ønsker å ta et steg tilbake, reflektere og slappe av de neste ukene, sier Heynckes.

Trippelseier
I 2011 tok tyskeren fatt på sin tredje periode som trener i Bayern München. Han var i klubben også i 1987-1991 og i 2009.

Denne sesongen har han hatt stor suksess. Storklubben ble første tyske lag som gikk til topps i Bundesligaen, mesterligaen og cupen denne sesongen.

– Jeg er fortsatt preget av disse hendelsene. De siste to årene har vært intense og utrolige, forteller Heynckes.

Real Madrid
Uten å nevne navn fortalte 68-åringen at han har fått tilbud fra klubber. Heynckes er flere ganger blitt koblet til den ledige trenerjobben i Real Madrid.

Han ledet samme klubb til mesterligaseier i 1997/98, men fikk sparken etter sesongslutt på grunn av svake resultater i hjemlig serie.

José Mourinho forlot Real etter tre år i klubben. Han er ansatt som ny Chelsea-manager. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken