Gå til sidens hovedinnhold

Hiddink: - Forsvaret er nøkkelen

Med Guus Hiddink vant Chelsea endelig en toppkamp igjen.

ASTON VILLA - CHELSEA 0-1:

Guus Hiddink fikk lørdag en drømmestart på karrieren som Chelsea-manager. Borte mot Aston Villa fikk den rutinerte nederlenderen se Nicolas Anelka score kampens enste mål, og dermed sørge for tre viktige poeng for blåtrøyene.

Etter kampen var Hiddink naturlig nok storfornøyd med debuten, men innrømmer likevel at laget fortsatt har et lite stykke igjen før de finner storformen.

- Jeg er fornøyd med resultatet, og spesielt at vi vant mot et godt lag som Villa. De har vært veldig gode den siste tiden, og det er lenge siden de sist tapte i ligaen, sier Hiddink ifølge nettstedet sportinglife.com.

- I første omgang dominerte vi voldsomt, og det eneste jeg kan klage på er at vi ikke klarte å avgjøre kampen allerede da. I andre omgang ble vi litt stillestående da vi hadde ballen. Vi kan fortsatt bli bedre, men jeg er både fornøyd og tilfreds med at vi sikret tre poeng i dag.

Nederlenderen mener at nøkkelen til suksess ført og fremst vil bli godt forsvarsspill.

- Du kan bare spille bra angrepsfotball om alle vet hav de skal gjøre defensivt. Vi har klassespillere i Anelka og Drogba, og når de er i humør til å jobbe bakover, så kan vi også spille slik vi ønsker framover.

- De er førsteforsvarere, og er helt nødt til å jobbe sammen med midtbanen I det defensive spillet. Så lenge de er villig til å gjøre det, så er det ikke noe problem å benytte deres styrker på offensiven, forteller treneren.

Fantastisk mål
Og det ble et oppgjør som fortjente betegnelsen toppkamp. Tett, intenst og mange fine prestasjoner sørget for det.

Begge lag hadde noen små sjanser i starten av kampen, men det var først i det 20. minutt at det løsnet.

Frank Lampard mottok ballen inne i banen, dro av to Villa-spillere med ei tofotsfinte og spilte gjennom Nicolas Anelka. Og om forspillet til Lampard var av ypperste klasse, var ikke Anelkas avslutning noe dårligere.

Franskmannen chippet ballen elegant over en utrusende Brad Friedel i Villamålet. 0-1 til Chelsea og Villa skulle få en tøff jobb.

Friskere Chelsea
For selv om Chelsea har hatt en svak sesong, er det på bortebane londonklubben har tatt flest poeng. Og Guus Hiddink har tydeligvis gjort noe på kort tid. For med ett var tempo, bevegelser og engasjementet hos Chelsea-spillerne merkbart forbedret.

Men det var likevel Villa som skulle få den neste store sjansen.

Et frispark like utenfor feltet til Chelsea ble tatt av Ashley Young. Ballen gikk i en nydelig bue over chelseamuren. Petr Cech i målet så fullstendig paralysert ut og kunne bare se på at ballen gikk i tverrliggeren og ut.

Dermed holdt Chelsea ledelsen til pause.

Svakt av Villa
Etter hvilen startet Villa bedre og presset på for utligningen. Nærmest kom de da Gabriel Agbonlahor vant en duell med Chelseas Alex. Agbonlahor kom seg alene inn i feltet, men valgte av en eller annen grunn å skyte tidlig. Skuddet fikk Cech slått til corner.

Men der Chelsea så mer ut som det gode, gamle storlaget fra tidligere sesonger, var det lite som stemte offensivt for Villa, utover i andreomgangen. John Carew kom inn, uten at han klarte å prege kampen.

Og også resten av Villa slet med å finne formelen som har gjort laget til et stabilt topplag.

Likevel fikk de én siste sjanse rett før full tid, men Zat Knight så ikke at han var helt alene gjennom på frisparket fra Gareth Barry.

Chelsea hadde på sin side flere gode muligheter, men de klarte ikke å overliste Brad Friedel flere ganger.

Men det holdt med én gang og Chelsea fikk med seg tre poeng fra oppgjøret. Dermed gikk de også forbi Villa på tabellen.

Carews klubb har likevel hele syv poeng ned til Arsenal. Derfor vil de også ligge på den siste plassen som gir Mesterliga uansett hvordan det går med Arsène Wengers gutter i lørdagens oppgjør mot Sunderland.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken