Gå til sidens hovedinnhold

Hiddink skal trene Drogba

Ikke før er Guus Hiddink ansatt som tyrkisk landslagssjef, så skal han være klar for ytterligere et landslag.

Oslo (ANB): Hiddink sa nylig ja til den ledige jobben som landslagsjef i Tyrkia, men engasjementet starter først med EM-kvalifiseringen til høsten. Nå skal nederlenderen angivelig ha skaffet seg noe annet å henge fingrene i - i mellomtiden.

Ifølge den nederlandske storavisen De Telegraaf skal nemlig Hiddink være klar som midlertidig landslagssjef for Didier Drogbas Elfenbenskysten. Det afrikanske landet er på jakt etter en trener som kan lede laget i sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika – etter at bosniske Vahid Halilhodzic ble sparket i forrige uke.

Bekrefter interessen
Hiddink har i utgangspunktet kontrakt med Russland til 30. juni, men ifølge De Telegraaf skal han likevel ha fått tillatelse til å inngå en korttidsavtale med Elfenbenskysten.

Presidenten i det ivorianske fotballforbundet, Jacques Anouma, sa lørdag at man i løpet av kort tid vil presentere den nye landslagssjefen. Bare tre måneder gjenstår til VM, hvilket betyr at det haster å få en løsning på plass.

Tidligere landslagssjef Halilhodzic fikk sparken til tross for at kvalifiserte landet til sommerens sluttspill. Elfenbenkysten klarte ikke kvalifisere seg for semifinalene i Afrika-mesterskapet i forrige måned, og det var trolig dråpen som fikk begeret til å flyte over.

Guus Hiddink, som ikke klarte å kvalifisere Russland for VM, kan nå likevel bli å finne i Sør-Afrika. Og nederlenderen bekreftet nylig interessen fra Elfenbenskysten.

- Interessen fra Elfenbenskysten er reell, men jeg må analysere situasjonen først. Jeg må løse enkelte ting før jeg kan ta en avgjørelse, sier han.

Drogba ringte
Skulle 63-åringen takke ja til jobben, blir han gjenforent med blant andre Didier Drogba og Salomon Kalou. Chelsea-duoen spilte under Hiddink forrige sesong, og Drogba skal nylig ha tatt kontakt med sin tidligere sjef for å be ham om å takke ja til landslagssjef-jobben i hjemlandet.

- Drogba ba meg på vegne av spillerne om å takke ja. Forbundet er også veldig interessert, sier Hiddink.

Så gjenstår det å se hva det endelige svaret blir. Mye tyder på at suksesstrener kan gå mot en travel sommer. (ANB)

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken