Gå til sidens hovedinnhold

Hiddink vil til England

Guus Hiddink innrømmer at han drømmer om en retur til England. Blir Liverpool neste stopp?

Den nederlandske suksesstreneren har vært russisk landslagssjef siden 2006 - men fikk smaken på engelsk fotball da han vikarierte som Chelsea-trener i fire måneder i fjor.

Hiddink ble hentet til Stamford Bridge da Luiz Felipe Scolari fikk sparken, og nederlenderen førte klubben til semifinale i mesterligaen og FA-cuptriumf.

Nå spekulerer britiske aviser i at nederlenderen kan være på vei tilbake til balløya - som erstatter for hardt prøvede Rafael Benítez i sjefsstolen på Anfield.

Forlater Russland?
Ifølge storavisen Daily Mail skal Hiddink overfor venner ha røpet at han liker tanken på å skulle få Liverpool-skuta på rett kjøl igjen.

Og kanskje ligger forholdene bedre til rette enn tidligere. Den siste tiden har det nemlig vært stilt spørsmål ved om Hiddink kommer til å fortsette som russisk landslagssjef. Årsaken er at nederlenderen kan bli for dyr for det russiske fotballforbundet.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj har så langt - gjennom sitt engasjement i det russiske fotballakademiet - betalt Hiddinks årslønn på rundt 60 millioner kroner. Ved nyttår utløp imidlertid avtalen, og ifølge Daily Mail er det usikkerhet rundt om den forlenges.

Dermed kan Hiddink komme til å forlate Russland - selv om han er ønsket i en ny toårsperiode fram mot EM-sluttspillet i Ukraina og Polen i 2012.

- Vil til England
Selv legger ikke hovedpersonen skjul på at England frister, men innrømmer samtidig at han føler en forpliktelse overfor sin nåværende arbeidsgiver.

- Jeg må snakke med den russiske fotballpresidenten før jeg tar en avgjørelse om framtida, men det er sant at jeg gjerne vil trene i England igjen. Etter all den støtten jeg har fått fra Roman Abramovitsj, skylder jeg uansett å diskutere saken med dem først, sier Hiddink ifølge Daily Mail.

Dersom Hiddink forlater sin nåværende jobb, vil han trolig bli en ettertraktet mann. Nederlenderen har hatt suksess nær sagt hvor han har vært, selv om han mislyktes i å føre Russland til sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika.

63-åringen har den siste tiden vært linket til Juventus - der trener Ciro Ferrara ar vært under voldsomt press. 3-0-seieren mot Napoli i cupen tirsdag ga imidlertid den gamle forsvarskjempen litt ro.

Ro fikk derimot ikke Liverpool-sjef Rafael Benítez. Han måtte se laget sitt bli slått ut av FA-cupen - hvilket betyr at alle muligheter for en tittel denne sesongen er ødelagt. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

- Den mest behagelige skjorta jeg har hatt på meg

Kommentarer til denne saken