Gå til sidens hovedinnhold

- Hillary er motbydelig

Filmskaperen Michael Moore har fått nok av Hillary. Nå gir han sin støtte til Barack Obama.

Det er ingen hemmelighet at Michael Moore holder med Demokratene, men så langt har han ikke ønsket å si hvem av kandidatene han vil ha som president.

Les alt om valget her.

Men denne uken fikk han tydeligvis nok av Hillarys mange personangrep på Barack Obama.

Les også: USA-eksperten svarer deg om valget - send spørsmål

Motbydelig
Moore skriver i sin blogg at Hillary Clinton ikke er verdig presidentkandidaturet, og oppfordrer dermed velgerne i Pennsylvania til å gi sin stemme til Obama.

- I løpet av de to siste månedene har handlingene og uttalelsene til Hillary gått fra å være bare skuffende til motbydelige, skriver Moore i bloggen.

Hillary har blant annet skapt mye støy rundt Obamas tilknytning til den kontroversielle predikanten Jeremiah Wright, fordi han igjen er tilknyttet lederen for «Nation of islam», Louis Farrakhan. Farrakhan er mest kjent for sine rasistiske, homofobe og antisemittiske holdninger.

(Artikkelen fortsetter nedenfor).

Tatt i løgn
I tillegg ble den tidligere førstedamen tatt i løgn da hun sa at hun ble beskutt av snikskyttere under et Bosnia-besøk på 1990-tallet. Dette viste seg å være rent oppspinn.

Hillary høstet også mye kritikk for å drive med skremselspropaganda i sin ferskeste valgreklame. Reklamen viser historiske bilder fra Pearl Harbor, Berlin-murens fall og orkanen Katarina. Den avslutter med en tekstplakat som leser: Du må være forberedt på alt! mens bilder av Osama bin Laden ruller over skjermen.

Obama-leiren mener Clinton forsøker å skaffe seg billige poeng ved å spille på folks frykt.

- Vi har allerede en president som spiller på frykt, og vi trenger ikke en ny en, sier Bill Burton fra Obama-leiren, melder BBC.

(Artikkelen fortsetter nedenfor).

38612

Strømmer til valglokalene
Valglokalene i Pennsylvania åpnet tirsdag kl. 13.00 norsk tid og stenger 02 natt til onsdag. Delstaten har fire millioner registrerte velgere, og noen analytikere mener at Clinton må vinne med rundt ti prosent hvis det skal være noe poeng for henne å fortsette i presidentkappløpet.

Ifølge meningsmålinger ligger Clinton an til å få mellom syv og ti prosent flere stemmer enn Obama.

Dra musepekeren over kartet for å se de foreløpig resultatene i nominasjonskampen. Artikkelen fortsetter under kartet.

HTML EMBED

For å se innholdet trenger du flashplayer 8 eller høyere, og JavaScript må være aktivert.

var so = new SWFObject("http://pub.tv2.no/multimedia/na/archive/00569/usa_2104_460_569312a.swf", "Her er resultatene", "468", "500", "8", "#FFFFFF"); so.write("569312");

Hva betyr valget i Pennsylvania for Barack Obama og Hillary Clinton? Forsker Svein Melby gir deg svar, og stiller til nettreff hos Nettavisen onsdag kl. 12.00.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis