Gå til sidens hovedinnhold

Hillary i skyggen

Hillary Clinton ligger hele sju prosentpoeng bak Barack Obama bare noen timer før nominasjonsprosessen går av stabelen i Iowa.

Torsdag skal Republikanerne og Demokratene i delstaten Iowa velge hvilken kandidat som de ønsker skal stille som presidentkandidat i det kommende valget 8. november.

Dette gjøres ved at velgerne deltar i såkalte caucuses. Det vil si at registrerte velgere må stille opp på partimøter hvor de stemmer på sin kandidat ved å reise seg opp under møtet.

Forbigått av Edwards
Barack Obama er den demokraten som ligger best an på meningsmålingene til å samle mest støtte til sitt kandidatur i delstaten. Han har 31 prosentpoeng, etterfulgt av John Edwards med 27 prosentpoeng, mens Clinton ligger på tredjeplass med 24, ifølge målingene som er utført av Reuters/C-SPAN/Zogby.

Les også: Tror på ufoer - frykter pakistanere

Dette betyr at både Obama og Edwards har vunnet viktige poeng i løpet av natten, mens Clinton har falt med fire prosentpoeng fra 28. Men dette er ifølge målingsanalytiker John Zogby ingen stor dramatikk for noen av kandidatene.

- Udramatisk
- Det er et tydelig tilbakesteg for Clinton, men det er ikke dramatisk. Det har hele tiden vært stødig. Under enhver omstendighet er 31-27-24 en spredning med svært små marginer, sier målingsanalytiker John Zogby, som tidligere har plassert New York-senatoren høyt på målingene.

Blant republikanerne er det Mike Huckabee som leder an med 31 prosentpoeng, mens Mitt Romney har 25, deretter følger skuespiller og tidligere Tennessee-senator Fred Thompson med elleve prosent og John McCain med ti.

Alt om valget i USA

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat