Gå til sidens hovedinnhold

- Hillary som visepresident!

Amerikanske avistegnere spøker med at Clinton-ekteparet vil gjøre hva som helst for å få en fot innenfor Det hvite hus igjen.

Tidligere president Bill Clinton har under nominasjonskampen introdusert kona som den neste amerikanske presidenten. Men etter at Hillary trakk seg fra presidentkappløpet lørdag, har ekteparets drøm om å flytte tilbake til Det hvite hus som presidentektepar falt i grus.

Men alt håp er likevel ikke ute. Hillary har flere ganger antydet at hun gjerne vil bli utnevnt som Obamas visepresident, men hun understreker selvfølgelig at dette er en avgjørelse som Obamas må ta. Obama sier kun at hun er på innstillingslisten.

Flere politiske analytikere tror Obama kan bli stilt i skyggen av Clinton-ekteparet hvis Hillary skulle stille som visepresidentkandidat – og de påpeker at det vil være viktig for Obama å vise handlekraft ved å velge en annen kandidat.

Men Obama sliter med å få oppslutning fra den hvite arbeiderklassen i USA, og er avhengig av å få støtte fra de 18 millioner velgerne som stemte på Hillary under nominasjonsvalgene.

Hillarys politiske fremtid er ennå ikke bestemt, men hun har lovet å drive valgkamp for Obama i forkant av presidentvalget 4. november.

Det spekuleres i at hun kan være aktuell som justisminister i en eventuell Obama-administrasjon. Mange lurer også på om Clinton går rundt og drømmer om at Obama skal utnevne henne til høyesterettsdommer hvis han blir valgt president. Jobben som borgermester i New York har også blitt nevnt, men den gjeveste jobben vil kanskje være sjef i Senatet.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken