Gå til sidens hovedinnhold

Hillary: - USA har lyktes i Irak

USAs inngripen i Irak har vært suksessfull, men de irakiske myndighetene har ikke gjort jobben sin, mener Hillary Clinton.

I en tale på konferansen «Take back America» i går hevdet Clinton, som forsøker å få det Demokratiske partiets nominasjon til presidentvalget i 2008, at de amerikanske styrkene i Irak har utrettet mye i landet, men at den irakiske regjeringen ikke har tatt ansvar.

- Har gjort jobben
- Det amerikanske militæret har gjort jobben sin. Se på hva de fikk til: De fikk bort Saddam Hussein, de ga irakerne en sjanse til frie valg, de ga myndighetene en sjanse til å vise at de forstår sitt ansvar for å ta de nødvendige valgene for å gi folket i Irak et bedre fremtid. Det amerikanske militæret har lyktes, det er de irakiske myndighetene som har mislyktes i å ta de tøffe valgene som må til for å gi sitt folk en bedre fremtid, sa Clinton, før hun ble avbrutt av roping fra motstandere og applaus fra tilhengere.

Clinton ligger fortsatt i tet på de fleste meningsmålingene blant velgere som sannsynligvis vil stemme på Demokratene. På en meningsmåling utført for USA Today forrige uke får Clinton 33 prosent, mens Barack Obama, senatoren fra Illinois, får 21 prosent. Al Gore, som så langt har avvist at han stiller til valg, foretrekkes av 18 prosent av de spurte.

Se videoen av Clintons tale her.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte