Gå til sidens hovedinnhold

- Himmel og hav

Tor Odvar Moen begynner å bli lei feige dommere.

LARVIK – ITXAKO 23-21:

LARVIK (Nettavisen): Heidi Løke har vært utrolig viktig for Larvik denne sesongen og er toppscorer både for den norske klubben og totalt i Champions League når kun den siste og avgjørende finalen gjenstår.

I lørdagens første finalekamp mot spanske Itxako i Arena Larvik vartet den sterke strekspilleren opp med seks fulltreffere og var sentral da det norske laget tok første stikk på veien mot sin første tittel.

Det har tidligere denne sesongen blitt antydet at Larvik til tider kanskje har vært for avhengige av Løkes scoringer og at når 28-åringen blir pakket godt inn av motstanderen, så svikter det litt.

- Himmel og hav
Larvik-trener Tor Odvar Moen var også forberedt på at spanjolene ville bruke mye krefter på å stoppe toppscoreren og ble slik sett tatt en smule på senga over det at Løke fikk mer rom enn normalt.

- I dag hadde vi muligheten til å bruke henne oftere. Hun sa det selv i pausen at det var masse rom der inne på streken, så det var bare å kaste ballen oftere dit, sier Moen til Nettavisen etter kampen.

Den midlertidige sjefen var imidlertid ikke spesielt fornøyd med dommerne. Spesielt er trenerveteranen misfornøyd med at det ble blåst lite utvisninger når Løke ble tatt hånd om.

- At vi skal stå igjen med kampens eneste utvisning, selv om den er klar, er utrolig merkelig. Himmel og hav, altså. Jeg var litt ironisk mot dommerne her etter kampen og sa at om det skal fortsette slik, så kan vi likeså godt kutte ut å spille med linjespillere og bare ha bakspillere, sier treneren.

- Nå høres jeg kanskje litt sutrete ut, men jeg begynner å bli litt lei. Alle vet at Heidi er god og at det ofte må ulovlige midler til for å stoppe henne. Men i dag får vi utrolig dårlig betalt, sier han.

- Er vant til det
Selv var strekspilleren som alltid blid og fornøyd etter kampen, til tross for den røffe behandlingen. Løke var først og fremst opptatt av at Larvik faktisk gikk seirende ut av den første duellen med Itxako.

- Vi hadde ingen optimal dag og har mye å gå på. Men det er bra at vi vinner og at vi har to mål å gå på før returkampen i Spania. Det kan bli to utrolig viktige mål, sier 28-åringen til Nettavisen.

- Vi har mye å gå på foran neste kamp. I tiden fram til den må vi bare fokusere på oss selv. Vi gjør for mange tekniske feil og må opp flere hakk for at vi skal kunne dra dette i land, sier Løke.

Selv bruker hun lite tid til å fokusere på dommerne.

- Nei, jeg er vant til at det blir slik. Det er ikke så mye jeg får gjort med det. Jeg synes det gikk greit. Det er bra at dommerne legger lista såpass høyt og det ikke blir flisespikkeri, sier hun.

- Når de holder på meg der inne på strek, så får bakspillerne sjansen til å skyte, sier hun.

- Livet går videre
Lørdagens kamp var Løkes siste foran hjemmepublikum i Larvik. Fra og med neste sesong skal det mange regner som verdens beste strekspiller iføre seg drakten til den ungarske klubben Györ.

Men selv om det var en litt spesiell kamp for 28-åringen, lot hun ikke det påvirke seg.

- Det er jo litt spesielt, men livet går videre. Nå gleder jeg meg til det som kommer etterpå. Jeg er ikke ferdig i Larvik enda og håper å avslutte med et Champions League-gull. Det hadde vært noe.

Hun har heller ikke tenkt mye på at det var den siste hjemmekampen i forkant.

- Nei, slike ting stenger jeg helt ut, sier Løke.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken