HTML EMBED

REAL MADRID - TOTTENHAM 4-0: Det tok ikke mer enn et kvarters tid før Peter Crouch pådro seg sitt andre gule kort for kvelden. Da ledet allerede Real Madrid 1-0 mot Tottenham på Estadio Santiago Bernabeu.

Utvisningen ødela Tottenhams sjanse til å avansere til semifinale i Champions League for første gang i klubbens historie.

Og den var totalt unødvendig.

(Se video av utvisningen og målene i videovinduet øverst i saken)

- Tåpelig
Crouch gikk inn med knottene først mot Marcelo idet brasilianeren var på vei med ballen mot eget mål. Altså i en helt ufarlig posisjon.

- Hinsides idioti, konstaterte Jamie Redknapp, som både er Sky Sports ekspert og sønn av Tottenhams manager Harry Redknapp.

Viasats ekspert Rune Bratseth er enig med Redknapp.

- Det var klønete. Det er tåpelig å gå inn i en sånn takling når du er så treg og har gult kort fra før, sier Bratseth til Nettavisen.

- Det var to klare gule kort, ingen tvil om det, så Crouch har ingenting å klage på, legger han til.

Likevel skuffet
- Hvor avgjørende var det for kampen?

- Det er selvfølgelig vanskelig å si, men jeg er uansett skuffet over måten Tottenham forsvarer seg på med ti mann. Forsvarsmessig skal det være mulig å forsvare seg nesten like bra med én mann mindre. Men det er jo ikke det gode forsvarsspillet som har kjennetegnet Tottenham tidligere i turneringen heller, og da holder det kanskje ikke til mer enn en kvartfinale i Champions League, sier Bratseth.

Tottenham er nå det eneste laget i denne sesongens utgave av Champions League som har fått tre spillere utvist. I september ble Rafael van der Vaart utvist i 4-1-seieren mot Twente, mens Heurelho Gomes fikk rødt kort etter bare åtte minutter mot Inter i oktober - en kamp hvor Gareth Bale scoret hat trick for Spurs, men som Inter vant 4-3.

- Dette er ikke over
Og tirsdag var det altså Peter Crouch sin tur. Først satte han inn en grisetakling på Sergio Ramos i kampens niende minutt, før han altså gikk hodeløst inn mot Marcelo i det 15. minutt.

Dermed fikk Real Madrid det overraskende lett.

Real Madrids trener José Mourinho uttalte etterpå at denne kvartfinaleduellen ville vært over mot alle andre enn engelske lag.

- Dette er ikke over, sa Mourinho. Han er nok ganske alene om å mene det.

Onsdag spilles de to andre kvartfinalene i Champions League.

Viasat Fotball sender oppgjøret Barcelona - Sjakhtar Donetsk direkte fra klokken 20.45, mens Viasat 4 sender Chelsea - Manchester United til samme tid.

HTML EMBED