Gå til sidens hovedinnhold

Hisser toåringer til slåsskamp

Faren etterforskes etter at hjerteskjærende opptak ble lagt ut på nett.

En amerikansk familiefar blir etterforsket av politiet etter at et hjerteskjærende videoklipp dukket opp på nettstedet You Tube. Opptaket viser to en slåsskamp mellom smågutter som begge skal være to år gamle.

Ifølge politiet er det faren til den ene av guttene som filmet seansen, samtidig som han oppfordret guttene til å slå hverandre.

Ansiktene på guttene er sladdet på opptaket, som viser en guttunge i bar overkropp som slår en annen gutt i gulvet. Gutten som blir slått forsøker å verge seg mot slagene, mens en voksen stemme i bakgrunnen oppildner smårollingene til å fortsette kampen.

«Han startet»
- Kom igjen, slå ham. Han startet, sier den mannlige stemmen mens den angrepne toåringen hylgråter.

På et tidspunkt griper en annen noe eldre gutt inn for å stanse slåsskampen, men blir resolutt løftet vekk av en voksen person. I bakgrunnen ses også en jentunge som overværer slåsskampen, og som oppfordrer «vinneren» til å dytte motstanderen ned på gulvet igjen.

- Jeg er sjokkert. Det ser ut som en hanekamp mellom barn, akkurat som om de var to dyr. Men dette er mennesker, sier moren til den ene av guttene, Alicia Scheideger, til ABC News.

Spesialsoldat
Det er Scheidegers eksmann som er under etterforskning mistenkt for å ha filmet slåsskampen for noen uker siden, og senere lagt den ut på nett. Også moren er under etterforskning av amerikanske myndigheter i forbindelse med saken.

Mannen tjenestegjør som spesialsoldat ved Fort Bragg, og Alicia Scheideger forteller at sønnen nå er fjernet fra farens hjem og bor hos en slektning. Slåsskampen skal ha vært mellom hennes sønn og en annen gutt som ikke tilhører familien.

- Eksmannen min fortalte meg at de hadde slåss i to dager og at de til slutt bestemte seg for å la de ryke i tottene på hverandre, uten å stanse dem, sier Scheideger til en lokal tv-kanal.

Barnelege Richard Gallagher reagerer med avsky på opptaket. Han sier den voksne personen på opptaket kun bidrar til å legitimere mobbing.

Se opptaket hos ABC News (ekstern lenke)

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken