Gå til sidens hovedinnhold

Historisk målfest!

Bayern satte scoringsrekord i Mesterligaen.

FC BAYERN - SPORTING 7-1:

Mesterligaoppgjøret mellom Bayern München og Sporting Lisboa var i realiteten avgjort lenge før noen av lagene hadde slått en eneste pasning på Allianz Arena tirsdag kveld.

Tyskerne hadde nemlig en knusende 5-0-seier å gå på fra det første oppgjøret i Portugal, og det måtte dermed et aldri så lite mirakel til for at gjestene skulle gå videre.

Men de som trodde at Bayern ville ta det rolig og bare surfe inn til avansement, tok grundig feil. Jürgen Klinsmanns gutter hadde fortsatt mye god fotball på lager, og leverte nok en maktdemonstrasjon onsdag.

Hele syv ganger fant de nettet i løpet av kampen, og sørget dermed for fantastiske 12-1 sammenlagt. Dette er den største vinnermarginen i Mesterligaen noensinne. Den forrige rekorden ble holdt av franske Lyon, som slo Werder Bremen 10-2 sammenlagt i 2005.

Perlemål og forsvarsrot
Allerede etter åtte minutter ordnet Lukas Podolski ledelse til vertene. Ze Roberto var servitør, og den polskfødte spissen klistret ballen opp i krysset fra 20 meters hold.

Samme mann sto også for 2-0 en snau halvtime senere. Miroslav Klose spilte fram, gjestene rotet voldsomt, og Podolski kunne enkelt og greit sett inn sitt andre.

Og nå eksploderte det for alvor i Tyskland.

Først satte Anderson Polga ballen i eget mål, etter en corner fra Bastian Schweinsteiger. Men bare minutter senere reduserte Joao Moutinho med et herlig langskudd. Et perlemål av midtbanemannen.

Før dommeren hadde fått blåst av for pause, hadde Schweinsteiger vært på farten igjen, og sørget for 4-1-ledelse for hjemmelaget..

Total ydmykelse
Etter hvilen fortsatte stormløpet. Mark van Bommel sto bak det femte Bayern-målet, da han hamret ballen i mål fra kort hold etter at Miroslav Klose hadde vunnet en hodeduell.

Klose satte selv inn 6-1, mens unggutten Thomas Müller fikk æren av å sette inn det siste. 19-åringen fant nettmaskene fra kort hold og fastsatte sluttresultatet til utrolige 7-1.

Det var aldri noen tvil om hvor kvartfinaleplassen skulle havne, og etter 90 minutter med oppvisningsfotball kunne hjemmelaget endelig slippe jubelen løs.

Sporting på sin side, måtte bare konstantere at de rett og slett ikke holdt høyt nok nivå til å spise kirsebær med de aller største denne sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken