Gå til sidens hovedinnhold

Historisk norsk Fulham-dag

For første gang spilte tre nordmenn sammen fra start for Fulham.

AMKAR PERM - FULHAM 1-0 (2-3 TOTALT): Martin Kusjev scoret kampens eneste mål i siste ordinære spilleminutt, men det spilte ingen stor rolle. Fulham vant den første kampen 3-1 og er dermed klar for gruppespillet i Europaligaen med 3-2-seier sammenlagt.

Erik Nevland, Bjørn Helge Riise og Brede Hangeland var alle i startoppstillingen til manager Roy Hogdson. Dette var første gang siden Bjørn Helge Riise ble kjøpt fra Lillestrøm i sommer som alle tre spilte fra start.

Første gang siden 2000
Kaptein Danny Murphy og spissen Andy Johnson var uaktuelle på grunn av skader, noe som åpnet for at Riise kom inn på midtbanen og Nevland fikk starte som enslig spiss i Russland.

Forrige gang tre nordmenn spilte sammen for et engelsk lag, var faktisk Erik Nevland også i samme klubb, selv om han ikke spilte. Den gang handlet det om Manchester United. 29. april 2000 spilte Ronny Johnsen, Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær fra start da United 3-2 i en bortekamp mot Watford i Premier League.

Trekningen av gruppespillet foretas i Monaco fredag klokken 13.00.

Konkurranse for Riise
Torsdag fullførte Fulham for øvrig kjøpet av midtbanespilleren Kagisho Dikgacoi fra Golden Arrows, melder klubben på sin nettside.Sørafrikaneren har undertegnet en toårskontrakt.

Dikgacoi var med på det sørafrikanske laget som nådde semifinalen av prøve-VM i juni.

- Dette betyr veldig mye for meg og er en mulighet som jeg skal gripe med begge hender, sier 24-åringen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken