Da ble det nemlig klart at Tottenham-stjernen Wilson Palacios ikke bare får selskap av lillebror Johnny i årets sluttspill. Også storebror Jerry Palacios er nå på vei til Sør-Afrika – og sammen skriver brødrene seg inn i historiebøkene.

Aldri tidligere i VM-historien har et land hatt tre brødre i 23-mannstroppen.

Årsaken til at det nå blir en realitet, er at Honduras-spiller Julio César de León tirsdag måtte trekke seg fra det mellomamerikanske landets tropp på grunn av en muskelskade. Inn kommer Jerry Palacios – som til daglig spiller for den kinesiske klubben The Hangzhou Greentown.

LIVE 13.30: Honduras - Chile

Tøffe tider
Wilson Palacios er som nevnt stor stjerne i Tottenham, og var sterkt medvirkende til at London-klubben knep en kruttsterk fjerdeplass i ligaen denne sesongen. Lillebror Johnny spiller for klubben Olimpia i hjemlandet.

VM-reglementet tilsier at en nasjon kan gjøre endringer i troppen inntil 24 timer før den første kampen spilles i mesterskapet. Honduras åpner sitt VM mot Chile i dag – og overholdt dermed fristen med god margin.

Det lille familieselskapet i Sør-Afrika blir for øvrig en stor opptur for familien Palacios, som har vært gjennom tøffe tider. I oktober 2007 ble yngstebror Edwin (15) kidnappet i hjemlandet – og i mai i fjor ble han funnet drept.

Wilson Palacios har tidligere sagt at han føler skyld i kidnappingen, fordi han tror gjerningsmennene visste at han selv tjente gode penger i engelsk fotball. Tottenham-spilleren forsøkte å betale nærmere tre millioner kroner i løsepenger, uten at det løste situasjonen.

- Hardt slag
- Edwins død var et hardt slag, og jeg vurderte å bryte med toppfotballen. Jeg snakket lenge med foreldrene mine, og vi ble sammen enige om at det likevel ikke ville være riktig, sa Palacios før VM.

Nå vil han hedre broren.

- Enkelte ganger tenker jeg på ham før kampene. Jeg vil alltid huske ham som en god spiller, som var på U17-landslaget til Honduras, sier 25-åringen.

Tottenham-spilleren har slitt med en strekk de siste dagene, men skal være klarert for spill.

Om publikum får se de tre brødrene i aksjon sammen på banen i Sør-Afrika, gjenstår å se.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!