(SIDE2): Det er fortsatt hivsituasjonen i gruppen menn som har sex med menn som gir grunn til bekymring, melder Folkehelseinstituttet.

Høyeste tall noensinne
Det anslås at det i 2008 vil bli diagnostisert omlag 280 nye hiv-positive i Norge. Dette er det høyeste antall påvist noe år. Totalt er det nå meldt 4015 hiv-positive i Norge siden hiv-testing ble tilgjengelig i 1985.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Trenden med økende smitte i gruppen menn som har sex med menn har nå pågått noen år, og tallene viser ingen tegn til avtagende smittespredning, skriver fhi.no.

Temaet for årets merkedag er «Ta ansvar – vis lederskap» og kronprinsesse Mette-Marit vil være til stede ved markering av Verdens aids-dag på Youngstorget i Oslo klokken 14:00, mandag, skriver slottet.no på sine nettsider.

Les også: Sprer hiv uten å vite det

Engasjert Kronprinsesse
Kronprinsesse Mette-Marit ble utnevnt til UNAIDS spesialutsending i mars 2006. Da hadde hun allerede god erfaring fra AIDS-feltet – både som hospitant i Norad, som student ved London School of Oriental and African Studies – og gjennom offisielt besøk til Malawi i 2004, med fokus på Hiv/Aids-problematikken.

Les også: Leger ser ikke hivsymptomer

Da Kronprinsparet giftet seg i 2001, opprettet de Kronprinsparets humanitære fond. Helt fra første tildeling har fondet støttet gode prosjekter som har som mål å bekjempe Hiv og Aids i utviklingsland.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!