Gå til sidens hovedinnhold

Hizbollah trekker seg ut av Beirut

Etterkommer hærens anmodning.

– Den libanesiske opposisjonen vil avslutte all militær tilstedeværelse i Beirut slik at hovedstaden kan overføres til hærens kontroll, heter det i en uttalelse fra Hizbollah.

Den arabiske liga møtes søndag i Egypts hovedstad Kairo for å prøve å finne en løsning på krisesituasjonen i Libanon.

Ifølge Reuters vil Den arabiske liga kreve at det dannes en regjering partene kan samles om og at hærsjef Michel Suleiman innsettes som president.

Ligaen vil også kreve at et lag bestående av politikere, intellektuelle og nøytrale krefter starter arbeidet med å lage en ny valglov.

Sjiamuslimske Hizbollah, Libanons største opposisjonsgruppe, tok onsdag kontroll over den muslimske halvdelen av Beirut som en reaksjon på at den libanesiske regjeringen tidligere i uken stengte gruppens telekommunikasjonsnettverk.

|I kjølvannet av Hizbollahs opprør mot regjeringen har det vært en rekke attentater på åpen gate. Kampene står mellom militsgrupper lojale til Hizbollah og regjeringsstyrker.

Lørdag 10. mai ble to personer skutt og drept og minst seks skadet etter at en mann skjøt mot et gravfølge. Ifølge Reuters er gjerningsmannen tilknyttet en av de sjiamuslimske militsgruppene.

Minst 25 mennesker er drept og 60 skadet siden voldelighetene begynte onsdag.

Hizbollah har tidligere advart FN mot å blande seg inn.

- Vi ber FN-styrkene om ikke å blande seg inn i situasjonen. Dersom de gjør det skal vi regne dem som fiender, og vi mener dette, sa Rahal til Nettavisen fredag.

Den libanesiske hæren vil beholde kontrollen over Beirut til de kommer til en endelig løsning, men denne sivile streiken vil fortsette til de de får innfridd alle krav. Hæren ønsker at den libanesiske statsministeren skal omgjøre beslutningen om å sparke sikkerhetssjefen på Beirut flyplass og bryte kommunikasjonen med Hizbollah.

Den libanesiske statsministeren har uttrykt at han ønsker å finne en løsning gjennom dialog med Hizbollah.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?