Gå til sidens hovedinnhold

Hjelpepleier forgrep seg på pasient

Fikk ett års ubetinget fengsel.

Stavanger tingrett slo i dag fast at mannen har misbrukt sin stilling for på skaffe seg seksuell omgang med en pasient, heter det i dommen.

Det var i 2005 at hjelpepleieren ved Psykiatrisk klinikk ved Stavanger universitetssykehus innledet et forhold til den kvinnelige pasienten. Det skal ha startet med brevveksling og siden utviklet seg til møter og utveksling av en mengde sms’er, skriver avisen.

Tidlig i mai 2005 skal hjelpepleieren ha gått inn på fornærmedes rom og fått henne til å utføre oralsex på ham, i tillegg til at han skal ha befølt henne.

De mange sms’ene domfelte sendte til fornærmede ble ilagt stor vekt i retten. Her beskrev han hvordan seksuelle handlinger skulle utføres, og etter handlingen sendte han flere meldinger hvor han ga uttrykk for dårlig samvittighet.

Mannen mistet autorisasjonen som hjelpepleier i 2001 da han angivelig skal ha stjålet penger fra fire pasienter ved et pleiehjem for psykisk utviklingshemmede i Grimstad.

Straffen for overgrepene og overtredelse av helsepersonelloven ble ett års ubetinget fengsel. Han ble også dømt til å betale 75.000 kroner i erstatning til fornærmede, heter det i dommen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?