Gå til sidens hovedinnhold

Hjemmeseier til Polen

Polakkene åpner EM mot Hellas i Warsawa, med titusener på tribunene. Her er fredagens første oddstips.

Sportspills meny fredag:
Tipping: EM på midtukekupongen
Oddstips 1: Drømmestart for Polen
Oddstips 2 (langtidsspill): Zlatan bedre enn Bendtner
Oddstips 3 (langtidsspill): Danskene får det tungt
V65 Biri fredag: Høitomt får tillit

V75 Bergen lørdag: Gedigne penger å spille om fortsatt

Endelig er EM her. Langoddsen byr på en rekke spill til de to åpningskampene vi skal overvære i kveld, kampene i morgen og søndag også, og ikke minst adskillige EM-spesialspill. Ellers er det mye spennende i 3. divisjon og vi finner enkelte objekter fra svensk og italiensk fotball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
72. Robert Lewandowski - scorer mål? JA 2,30

Vi tror på polsk seier i åpningskampen mot Hellas. Noen målfest forventer vi ikke, men skal Polen vinne så må en polakk score, med unntak av et gresk selvmål, selvsagt, og ingen er en mer opplagt polsk matchvinner en Robert Lewandowski. Han har bøttet inn mål for de tyske ligamesterene Borussia Dortmund i flere sesonger nå, han har med seg et par lagkamerater derfra som har brukt ham som oppspillspunkt i Bundesliga gang på gang. Det må øke sjansene for at han scorer. Fra tidligere har han 14 mål på 42 landskamper og er dermed ikke noen utpreget goalgetter på landslaget, men han har vist mye i Bundesliga og vi har god tro på ham i kveld. At Lewandowski scorer mot Hellas synes vi er et fint langskudd til odds 2,30.

Dagens avslag
78. Klepp - Frøyland
Meget åpen kamp fra 3. divisjon avdeling 6, dog er uavgjort lite sannsynlig. Disse får spille i fred på EMs åpningsdag.

Dagens spill
Det er en del spennende fra 3. divisjon på programmet, men nå har vi gledet oss så lenge til EM at vi dras mot objektene derfra. Vi starter med en dobbel der vi ser på kveldens kamper i gruppe A.

Senere kommer vi med to spillforslag til Norsk Tippings spesialspill til EM.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

67. Polen - Hellas
EM gruppe A. Gruppen består av Polen, den ene vertsnasjonen, Hellas, Russland og Tsjekkia. Russland og Polen er bookmakernes favoritter til å bli de to som går videre fra gruppespillet, en oppfatning vi deler, men denne gruppen er åpen, her kan alt skje. Dette er også den blekeste og minst spennende gruppen for mange, sett med norske øyne hvertfall, men det kan fort være her vi får noen av de beste og mest spennende kampene innledningsvis.

Polen var automatsik kvalifisert som vertsnasjon, og har spilt privatkamper de to siste årene. Ser vi på lagets resultater i 2012 finner vi 0-0 mot Portugal, samt tre seire: 1-0 mot Latvia, 1-0 mot Slovakia og 4-0 mot Andorra. Dette er solid og kanskje en smule kjedelig, men du verden så gode Polen er til å holde nullen. Hvis vi skal gjette litt rundt hvem trener Smuda stiller med i dag, regner vi med å se Arsenal-keeperen Szczesny, Dortmunds Piszczek i forsvar, Bordeauxs Obraniak på midten sammen med Blaszczykowski (Dortmund) og på topp er Lewandowski (Dortmund) et ganske klart førstevalg. Det sies om Polen at spillerne fra de tyske seriemesterne Borussia Dortmund er mye av limet i laget, og hvis Lewandowski og de andre leverer varene, har vi ingen problemer med å se Polen komme til kvartfinale, kanskje semifinale. Du kan lese mer om Polen og gruppe A her.

Hellas viste en hel fotballverden at kynisme og defensiv styrke kan være oppskriften på suksess da de vant EM i Portugal i 2004. De var med i sluttspillet i 2008 også, men da tapte de alle kampene. Nå er de her igjen, etter at de vant kvalifiseringsgruppe F med 7-3-0 på ti kamper, to poeng foran Kroatia. Hellas lager få mål, og slipper inn enda færre. På topp har de størst forventninger til Gekas, som har 21 mål på 58 landskamper, mens Celtics Samaras og Salpigidis frs PAOK er alternativene. José Holebas, venstrebacken til Olympiakos, svarte dette da han ble spurt om hva Hellas kan få til i EM: "Man skal aldri si aldri. Vi så hva som skjedde i Champions League. Alle trodde det skulle bli Barcelona og Real Madrid i finalen. Med laginnsats og hard jobbing er alt mulig." Han har et poeng. Skal Hellas videre fra denne gruppen, blir det på knallhard defensiv jobbing og laginnsats.

Høyreback Torossidis trente adskilt fra resten av troppen her forleden, men det medisinske apparatet er sikre på at han blir friskmeldt til kveldens kamp.

Kampen spilles på Nasjonalstadion i Warsawa, og det er liten tvil om at Polen vil dra nytte av denne hjemmebanefordelen. På nøytral bane hadde vi kunnet se for oss 0-0 eller 1-1, nå tror vi mest på en knepen, polsk seier. Vi forventer mer nerver og forsiktighet enn underholdning i denne premieren. Resultattips 1-0 og vi spiller hjemmeseier til 1,80.

91. Russland - Tsjekkia - under 2,5 mål
EM gruppe A. Russland er favoritter til å vinne gruppen. De fikk en fin generalprøve da de slo Italia 3-0 i privatkamp 1. juni. Dette kom etter 0-0 mot Litauen noen dager før. I kvalifiseringsspillet vant de gruppe B, to poeng foran Irland. I denne gruppen åpnet russerne med tap 0-1 hjemme for Slovakia, men klarte 7-2-0 på de ni neste kampene.

Trener Dick Advocaat kan stille med en av verdens beste målvakter, Akinfeev fra CSKA Moskva. Ellers har han et lag som er solid i alle lagdeler og der bare noen få spiller utenfor Russland til daglig. De fleste kommer fra de sterke russiske lagene som Zenit St. Petersburg, Lokomotiv Moskva, CSKA Moskva, Dinamo Moskva, Anzhi og Rubin Kazan. På topp er alternativene Pavlyuchenko (Lokomotiv), Pogrebnyak (Fulham), Kerzhakov (Zenit) og Arshavin (Zenit).

Tsjekkia kvalifiserte seg som nummer 2 bak Spania i gruppe I. 4-1-3 totalt sikret dem 2. plassen foran Skottland. Tsjekkia måtte gjennom en ekstra kvalik mot en annen gruppetoer, Montenegro, som de slo 1-0 og 2-0. I sin siste treningskamp røk tsjekkerne 1-2 for Ungarn. Vi tar med den ene oppstillingen til Tsjekkia mot Montenegro, da den ikke er så langt unna det vi forventer i kveld:

Cech, Selassie, Kadlec, Hubnik, Sivok, Rezek, Rosicky, Plasil, Pilar, Jiracek, Pekhardt.
Benyttede reserver: Baros, Kolar og Pospech.

Dette er ikke noe dårlig lag. Cech er fortsatt en av verdens beste målvakter, meget rutinert og en ekte Champions League-vinner for Chelsea. Andre favorittspillere hos oss er Rosicky (Arsenal), Plasil (Bordeaux), Pilar (Hradec Kralove), Kolar (Sparta Praha) og Pekhardt (Nürnberg). Hübschman (Shakthar Donetsk) på midtbanen må også nevnes. Milan Baros er blitt 30 år og et par kilo tyngre, men leverer lissepasninger av en annen verden og en scoring i ny og ne. 48 mål på 93 kamper for Galatasaray og 41 mål på 88 kamper for Tsjekkia forteller om en fantastisk karriere, som snart er over. Baros kan bli en offensiv joker som kommer innpå i 2. omgang, dog er det hele noe usikkert, for han har trøblet med en skade inn mot mesterskapet.

Kampen spilles i Wroclaw. Vi holder Russland som det sterkeste laget, men øyner muligheten for en litt nølende forestilling der begge lag fokuserer på å unngå tap. Mange mål i kampen har vi liten tro på, og vi bruker 1,45 på at kampen inneholder maksimalt to scoringer.

Vår første EM-dobbel gir 2,61 i total odds og innsatsen blir 100 kroner. Spillefristen er klokken 17.55. TV 2 viser Polen - Hellas klokken 18.00 mens Russland - Tsjekkia vises på Canal+ sin gratiskanal Canal 9 klokken 20.45.

67. Polen - Hellas 1,80 3,10 4,30
91. Russland - Tsjekkia - over/under 2,5 mål 2,20 1,45

Total odds 2,61

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken