Gå til sidens hovedinnhold

- Hjerneblødning. Helt håpløst!

Hvor ulikt kan to fotballsupportere oppfatte en fotballkamp?

TOTTENHAM - ARSENAL 2-1:

Sportsjournalister opplever daglig at fotballsupportere klager på måten vi fremstiller lagene de heier på.

Vi tror ikke det er vondt ment, men vi har en teori om at fotballkjærlighet gjør blind. Søndag bestemte vi oss derfor for å la supporterne slippe til med sine egne beskrivelser av begivenhetene.

I forkant av hatkampen mellom Tottenham og Arsenal gjorde Nettavisen en avtale med Tottenham-supporter Kim Grønnerød og Arsenal-supporter Jon Ivar Ask.

De skulle svare på spørsmål om kampen, helt ærlig og så objektivt som mulig, i et forsøk på å vise frem hvor vidt forskjellige oppfatninger fotballsupportere gjerne har i etterkant av en fotballkamp.

De to haldenserne, som er gode kamerater, tok den uhøytidelige utfordringen på strak arm. Her er resultatet:

1: Er 2-1 et rettferdig resultat? Hvorfor/hvorfor ikke?
Ask (Arsenal-supporter):
- 2-1 er veldig langt fra et rettferdig resultat. Arsenal styrer store deler av matchen med fantastisk angrepsspill. Tottenham har flaks og scorer mål på to Arsenal-tabber. Tottenham skapte lite selv. Det bør være skremmende for Villas-Boas når de spiller på hjemmebane.

Grønnerød (Spurs-supporter):
- Helt fortjent seier, selv om jeg faktisk er småskuffet over spillet vi presterte i dag. Det er altfor mange feilpasninger og rotete offensivt. Selv om det var relativt få målsjanser, kunne og burde vi hatt et mål til. Hadde for eksempel Gylfi Sigurdsson hatt bedre selvtillit, hadde han satt den store sjansen selv. Arsenal skapte jo nesten ikke en målsjanse, forsøkene deres på spill i bakrom ble stanset av Jan Verthongen. I første omgang var vel deres eneste «skudd» på mål et innlegg av Carl Jenkinson.

2: Hva tenker dere om taklingen der Emmanuel Adebayor får gult kort i første omgang?
Ask:
- Nok en gang helt håpløst fra Adebayor. Han burde blitt utvist, men Mark Clattenburg viste nok en gang at han er en kjempefeig dommer som kvier seg for tøffe avgjørelser.

Grønnerød:
- Får svare som Wenger: «I did not see the situation» Nei da, jeg syntes den så billig ut, men er likevel håpløst å hoppe inn slik han gjorde. Skulle tro Adebayor hadde lært av taklingen han hadde på Emirates i november i fjor, som var et soleklart rødt kort.

3: Skulle 1-0-scoringen vært avvinket for offside?
Ask:
- Man kunne helt klart forsvart en annullering av Tottenhams 1-0-scoring. Undertegnede har sett situasjonen filmet med et mobilkamera, og det var tydelig at Gareth Bale var offside. Hovedkameraene står nok litt skjevt på White Hart Lane.

Grønnerød:
- Det spørsmålet er så dumt at jeg nesten ikke gidder å svare på en gang. Hjerneblødning i Arsenal forsvaret, Bale onside, mål. Er ikke en diskusjon en gang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

4: Hvem var banens beste spiller - og hvorfor?
Ask:
- Olivier Giroud gjorde en veldig god første omgang og bidro også til at Arsenal kunne holde på ballen langt inne på Tottenhams banehalvdel.

Grønnerød:
- Kampens beste spiller var Jan Verthongen. Han er en bauta bak der, og det oser klasse av denne karen. Utrolig flink til å plassere seg, noe Arsenal fikk merke i dag. Sto i veien på mange bakromsforsøk. En av årsakene til at Arsenal nesten ikke skapte noen ting. Han har en trygghet over seg som smitter over på resten av laget. Et av sesongens beste kjøp, spør du meg.

5: Hvem var motstanderens beste spiller?
Ask:
- Tottenham-forsvaret spilte til tider veldig bra og over evne, så man of the match bør gå til Dawson.

Grønnerød:
- Ingen som utmerket seg noe spesielt, syntes jeg. Walcott, som blir hauset opp av alle Arsenal supporterne, var jo nesten usynlig.

6: Etter 64 minutter spilte ikke Arsenal ut ballen da Adebayor lå nede. Hva synes dere om den situasjonen?
Ask:
Hadde det for eksempel vært Aaron Lennon som hadde ligget skadet, kunne det nok hende at ballen hadde blitt spilt ut. Emmanuel Adebayor har vist seg som en av sportens mest usympatiske spillere, så jeg er ikke overrasket over at ballen ikke ble spilt ut.

Grønnerød:
- Var ikke en hodeskade, så er grei den.

Nettavisens oppsummering: Fotball gjør blind. Fotball er følelser. Når man stoler mer på mobilkameraer enn ekspertene i TV-studioet, sier det mye om hvor spesielt dette er for supporterne.

Det er ikke alltid vi er enige og det er egentlig en styrke.

Lenge leve fotballen!

Vi takker gutta for innsatsen og gratulerer Tottenham-supporter Grønnerød med tre poeng.

Hvis du vil lese Nettavisens oppsummering av kampen, kan du klikke her.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken