Gå til sidens hovedinnhold

Hjernen bak Paris-terroren dro tilbake til åstedene samme kveld

Den påståtte hovedmannen bak angrepene i Paris 13. november, returnerte til åstedene mens spesialstyrkene etterforsket dem.

130 mennesker ble drept og mer enn 350 skadd da terrorister tilknyttet Den islamske stat (IS) gikk til angrep flere steder i Paris 13. november.

Det antas at Abdelhamid Abaaoud (27) var den som planla angrepene. Han deltok også selv.

Nå forteller statsadvokat Francois Molins at etterforskerne tror at Abaaoud returnerte til drapsplassene samme kveld, til og med konsertscenen Bataclan, mens spesialstyrkene var til stede.

- Sporingen av Abdelhamid Abaaouds antatte telefon mellom 22.28 og 00.28 bekrefter tilstedeværelse i distriktene 12., 11. og 10. og bemerkelsesverdig nær Bataclan, sier Molins ifølge Fox News.

- Dette leder oss til å tro at Abdelhamid Abaaoud returnerte til åstedene etter angrepene på fortauskafeene og restaurantene og 10. og 11. distrikt mens politiet fortsatt var i aksjon ved Bataclan, legger han til.

Terroristene drepte 89 mennesker under en konsert med det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal i Bataclan.

Ifølge Molins var Abaaoud en av tre personer som brukte en svart Seat Leon mens de skjøt vilt mot en rekke kafeer langs elven Seine den grusomme fredagskvelden.

Bilen ble senere parkert i utkanten av Paris, mens Abaaoud skal ha reist tilbake via T-banesystemet i Paris.

Abdelhamid Abaaoud planla ifølge Francois Molins et nytt angrep i Paris enten 18. eller 19. november, denne gang mot finansdistriktet La Defense.

Abaaoud ble imidlertid drept under en politiaksjon mot en leilighet i Saint-Denis om morgenen 18. november.

Abaaoud vokste opp i Belgia, og var i tenårene mer interessert i narkotika enn islam, men havnet etter hvert såpass på kant med sin egen familie at den faktisk ønsket ham død. Les mer om det her.

To navngitte personer er fremdeles ettersøkt i forbindelse med angrepene. Den ene er Mohamed Abrini og den andre er Salah Abdelsam. En tredje person, Jawad Bendaoud, er siktet for å ha gitt terroristene et skjulested.

Kommentarer til denne saken