Gå til sidens hovedinnhold

Hjerteskjærende i søstrenes begravelse

Nafisa Shaheen (13), Saadia (24) og Sobia Khan (27) ble begravet i Pakistan i dag.

Tre søstre ble skutt og drept sent i går kveld. En eldre bror ble pågrepet like ved gjerningstedet.

- Hvis Grorud psykiatriske hadde gjort jobben sin, så hadde jeg fløyet hit med tre levende søstre, og ikke tre kister.

Det sa den ene broren til Nafisa Shaheen (13), Saadia (24) og Sobia Khan (27) da søstrene ble begravet i Pakistan søndag.

TV 2s reporter Kadafi Zaman forteller om sterke følelser under begravelsen i landsbyen Jandanwala der familien kommer fra. Her ble jentene gravlagt på familiegravplassen ved siden av deres mor og bestemor.

Psykiatri
- Det var utrolig sterke sener da jentene kom. Nærmere 2000 mennesker hadde møtt opp for å ta farvel. Familiene var knust i sorg, forteller TV 2s reporter i Pakistan, Kadafi Zaman, på telefon søndag formiddag. Han hadde da vært i begravelsen.

Søstrene hadde blitt båret til sin grav av menn i familien. Først ba mennene for de døde, før de ble båret til graven. Her brøt familiemedlemmer sammen i sorg da de tok farvel.

- Det var veldig sterkt. Kvinner og menn gråt og holdt rundt hverandre. Jentene var tydelig et stort savn. Mange ga også uttrykk for et sterkt misnøye med hvordan saken har blitt omtalt i Norge, og kobling til æresdrap, sier Zaman.

- Spesielt la den ene broren nærmest skylden for drapet på norsk helsevesen. Han fortalte at psykiske lidelser er tabu i innvandrermiljøene, men påpekte at det ikke betyr at man ikke skal ta tak i det. Broren hadde fått timer hos psykiater, men hadde ikke møtt opp. Broren mener at det da bør ha ringt noen bjeller hos helsevesenet, og at han skulle vært hentet inn, sier Zaman.

Siktet
Broren var blant de som lå ved jentenes grav og gråt høylydt før de de ble senket i jorden.

Det er akkurat en uke siden jentene ble funnet skutt hjemme på Kalbakken i Oslo. Deres storebror, Shahzad Khan (30) er siktet for drapene.

Det var bare mennene som fikk følge kistene ned til gravplassen, mens kvinnen satt et stykke unna under bønnen.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller