Gå til sidens hovedinnhold

Hødd-spillere nektes innreise til Kasakhstan

To Hødd-spillere får ikke spilt borte mot kasakhstanske Aktobe i europaligakvalifiseringen.

Hødd-duoen Akeem Latifu og Sivert Heltne Nilsen nektes visum og får ikke spille torsdagens returkamp borte mot kasakhstanske Aktobe i europaligakvalifiseringen, melder TV 2.

Det bekrefter generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund (NFF).

– Det er to spillere som ikke har fått visum. Mellom linjene ser dette ut som et takk for sist, siden laget fra Kasakhstan ikke fikk innreisetillatelse for to spillere fra Usbekistan før i siste liten før hjemmemøtet med Hødd.

– Men for dem gjelder det andre regler. Det er nok tettere bånd mellom fotballklubbene og myndighetene i dette landet enn hos oss, sier Siem til TV 2.

Han forteller at NFF har prøvd å bistå Hødd så godt som mulig i saken.

– Vi prøver å gi assistanse slik som er vanlig i slike saker. Vi bistår klubben, skriver brev til myndighetene i Kasakhstan, og tar saken opp med UEFA. Så mye mer enn det kan vi ikke gjøre, sier Siem.

Hødd leder 1-0 etter hjemmekampen i Ulsteinvik. 1.-divisjonslaget tar den lange turen til Kasakhstan onsdag, men uten Latifu og Nilsen.

– Vi har levert alt av dokumentasjon innen fristen og alt av papirer skal være i orden. Vi har gjort det som står i vår makt for å få dette til, men må dessverre reise uten to av klubbens spillere. Også to Hødd-supportere fikk avslag på sin søknad, av ukjent årsak, skriver Hødd i en pressemelding. (©NTB)

Kommentarer til denne saken