Gå til sidens hovedinnhold

Hodekutter bitter på kameratene

SKIEN (TV 2 Nettavisen): Den 26 år gamle hodekutteren sier til TV 2 Nettavisen at han føler seg sveket av kameratene, som nekter for deltakelse i likskjendingen.

- Det er bittert. De legger all skylden på meg, sier den 26-årige skiensmannen.

Etter at han selv la kortene på bordet for Skien og Porsgrunn tingrett torsdag, avviste de to medtiltalte kameratene, to brødre på 22 og 19 år, envher befatning med likskjending i Nordre kapell natt til 15. juni.

- Vi ble overrasket og sjokkert. Vi stjal ingenting. Han gikk berserk. Vi følte oss truet, der han sto sterkt ruset med en samekniv i hånden. Han skrek, løp rundt og sparket i kapellet etter å ha skåret av hodet på et lik i kjølerommet og skamfert andre lik, fortalte brødrene i retten.

Skuffet

26-åringen innrømmer likskjending, men er skuffet over at kompisene tar avstand fra alt.

– Vi planla dette sammen. Jeg skar hodet av den døde, men 19-åringen hjalp med å holde hodet. Han bar dessuten plastposen med hodet opp i leiligheten igjen, sier 26-åringen.

Han holder det også åpent om kanskje en av de andre kan ha deltatt i skamferingen av flere av likene.

Sterke bilder

Kriminaltekniker Audun Skogstad ba retten selv vurdere om den skulle se og vurdere det omfattende bildematerialet som ble lagt frem. Retten valgte å gå gjennom bilderapporten med Skogstad. De tiltalte skottet bort på bildene deres forsvarere hadde hånd om, men fortrakk ikke en mine. Ved siden av omfattende kutt, hogg og skader på likene, var det svært mye blod fra de døde.

Vil flytte

26-åringen har flyttet hjem til foreldrene, og beveger seg knapt utendørs i Skien. Han kjenner blikk hvor enn han går, og ønsker å flytte fra byen.

- Jeg blir ikke ferdig med saken selv om rettssaken er over og jeg får sonet, sier han.

Han har farget håret tilbake til en naturlig rødfarge, og med nyklippet midtskill så han slett ikke ut som en ivrig black metal-rocker.

- Det er to år siden jeg spilte i band, men fortsatt er jeg svært interessert i black metal, sier 26-åringen til TV 2 Nettavisen.

Han angrer likskjendingen, og beskriver hendelsen som en uvirkelig drøm han bare husker deler av. Han tror blandingen av 5-6 rohypnol-tabletter, en til to ecstacy-tabletter, en halvliter hjemmebrent og endel hasj var sterkt medvirkende til hva som skjedde.

- Jeg har aldri tatt en slik narkotikablanding før, og ville aldri funnet på noe slikt om jeg ikke var ruset, forklarer han.

Sterk rus

Alle de tiltalte forklarte at de var i sterk rus, og forklaringene til retten bar preg av dette. De ble alle pågrepet mandagen etter, men i den judisielle observasjonen nevner ikke hodekutteren noe om inntak av rohypnol.

- Jeg har bedømt ham som strafferettslig tilregnelig, forklarte overlege Olav Gjernes ved voksenpsykiatrisk avdeling ved Telemark sykehus retten.

I avhør har 26-åringen forklart at han ble utfordret med 1 gram hasj som belønning av den eldste av brødrene, hvis han skar hodet av ett av likene. I retten sto han ikke på dette, men tror han bare ba om et redskap til å gjøre det han hadde bestemt seg for. Senere sa han retten kunne legge politiavhøret til grunn.

- Jeg bestemte meg i leiligheten for å kutte av et hode. Jeg tok det første og beste jeg fant da vi kom ned i kjølerommet, forklarte han retten.

Hodet tok han med seg i drosjen da han gikk på fest etterpå. Der ble det glemt. Søndagen gikk han på fylla med en annen kamerat. Mandag var hele likskjendingen et glemt kapittel, inntil politiet pågrep ham ved 20-tiden.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping