Gå til sidens hovedinnhold

Hodgson omtaler England-stjerne som «kjedelig»

Han verken er, eller prøver å være spennende, sier treneren.

Mangelen på tilgjengelige spisser gjør at England må belage seg på en provisorisk angrepstaktikk i tirsdagens tøffe bortemøte med Ukraina.

Roy Hodgsons gutter leder sin VM-kvalifiseringsgruppe, men har ikke råd til mange feilskjær om Brasil-billetten skal sikres.

Fredag ble Moldova kontrollert slått 4-0, men blant annet en suspensjon for Manchester United-spissen Danny Welbeck volder England-sjefen hodebry.

- Vet hva han kan utrette
Fra før er Wayne Rooney og Andy Carroll utelukket med skader. Formsterke Daniel Sturridge sliter med en lårstrekk, mens Jermain Defoe mangler kamptrening.

Det åpner for at Southampton-veteranen Rickie Lambert fører an for England i Kiev tirsdag. Med midtbanemannen James Milner som en joker.

- Vi vet hva James kan utrette. Han er ikke, og prøver heller ikke å være, så spennende som noen av de andre kantspillerne vi ser om dagen. Men i kampen i Kiev kommer vi til å trenge erfaringen, styrken og kvaliteten. Han er ingen ving, men de kvalitetene han har med seg, kan bli svært nyttige for oss, sa Hodgson søndag.

Åpent
For England er saken enkel: Med seier vil laget ha tre poengs klaring på tabelltoppen før de avsluttende hjemmekampene mot Montenegro og Polen. Et tap betyr derimot at de mister førsteplassen til Ukraina og dermed også initiativet i gruppen.

Hodgsons menn ble reddet av en sen straffescoring av Frank Lampard da lagene spilte 1-1 på Wembley i fjor høst. Chelsea-spilleren, som trolig får sin 100. landskamp tirsdag, venter et minst like tøft oppgjør på bortebane.

- Jeg er veldig imponert over dem (ukrainerne). De hadde en dårlig start på kvalifiseringen, men mot oss viste de mye talent. De har bra teknikk og hurtighet på vingene.

- Vi drar dit bevisst på at vi møter et sterkt lag, men med trygghet på våre egne evner. Vi har utvilsomt laget til å få et godt resultat, sa Lampard.

- Umulig å undervurdere
Ukraina tok bare to poeng på de første tre kampene, men har siden vunnet fire på rad. Landslagssjef Mykhajlo Fomenko er ikke i tvil om hva som er målet mot VM-sultne engelskmenn.

- Kampen mot England er helt klart den viktigste for oss. Målsettingen tirsdag er å hindre rivalen fra å være trygge i forsvar. Vi skal true dem på kontringer. Og vi er ikke bekymret for å undervurdere dem, for det er umulig, sa Fomenko. (©NTB)

Kommentarer til denne saken