Gå til sidens hovedinnhold

Høgli gleder seg til duellen med Juventus-back

Tom Høgli skal utnytte rommene bak Sveits-backen.

Stephan Lichtsteiner er spilleren du elsker å ha på ditt lag, og som alle andre fans synes å hate. Tom Høgli gleder seg til duellen med Juventus-backen.

I Italia har Lichtsteiner et rykte for å være rå, knalltøff og til tider spiller han over grensen for fair play og kan virke lite sympatisk. Det oser vilje av den offensive sveitseren.

– He-he. Jeg har ikke spilt mot ham før, men finner vel fort ut om det stemmer det de sier om ham, sier Tom Høgli.

Han tar trolig venstrebacken mot Sveits tirsdag. Det er en kamp Norge må vinne for å holde liv i VM-håpet.

– Han scoret to mål sist (fredag). Lichtsteiner er en offensiv og god spiller, men jeg skal prøve å utnytte de rommene han etterlater seg når han stormer framover i banen, sier Høgli.

Albania-miss
Han er ikke redd for å gå i strupen på Juventus-stjernen.

– Det blir en tøff kamp. Sveits har spillere i de store lagene rundt i Europa som Bayern München, Juventus og Napoli. Dette blir noe helt annet enn mot Kypros. For meg blir det også en annen kamp. Jeg må være klar til å bidra offensivt når sjansen byr seg. Den byr seg nok sjeldnere enn sist, men jeg skal prøve å være i rett posisjon når det skjer, sier Høgli.

Han ladet opp til VM-kvalmøtet mot Sveits med valginnspurten.

Norge har los på annenplassen i gruppen. Med seier tirsdag kan det også bli gruppeseier.

– Vi må begynne med å vinne mot Sveits. Det er de to kampene mot Albania (0-1 hjemme, 1-1 borte) som har gjort det vanskelig for oss. Mulighetene ble styrket da Island tok poeng i Bern sist uke. Vi må vinne de tre siste kampene for å vinne gruppen. Går ikke det, må vi gå for annenplass og toeromspillet, sier Høgli.

Tredje Drillo-VM?
Egil Olsen tok Norge til VM i 1994 og 1998. Nå kan 71-åringen avslutte en begivenhetsrik karriere med nok et sluttspill.

– Sveits har spillere som varierer i prestasjonen. Humørspillere, kaller jeg det, sa Drillo da han møtte pressen mandag.

Der avviste Drillo at Norge spekulerer i ufint spill på dødball, slik Sveits-trener Ottmar Hitzfeld advarer mot før storkampen.

– Jeg skjønner ikke det der. Sveitsiske journalister har også spurt meg om det, men vi spekulerer aldri i å tråkke en keeper på tærne, sa Drillo.

Han advarer mot gruppeledernes kontringer.

– Sveits er gode på kontringer. Få er bedre, sa Olsen. (©NTB)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken