Gå til sidens hovedinnhold

- Høgmo har et problem her

Kun landslagssjefen har svaret på det alle lurer på.

NORGE - ESTLAND 0-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Møtet mellom Norge og Estland onsdag kveld var en kamp de norske gutta helst ville glemme fort, men til tross for en begredelig forestilling, var det likevel noen lyspunkter i oppgjøret.

Både Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli leverte godkjent innsats og de to tenåringene var blant de beste spillerne på banen for landslaget.

Allerede søndag venter en langt viktigere oppgave for Per-Mathias Høgmos gutter. Da spiller Norge borte mot Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringen.

Det er ventet at det vil bli en beintøff batalje for det norske laget. Etter kampen mot Estland, mener mange at Ødegaard burde starte oppgjøret. Det vil også bli vanskelig for landslagssjefen å vrake Dæhli fra ellveren.

- Definitivt
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo antyder at det er mulig å bruke begge.

- Ja, de to kan definitivt i enkelte kamper spille sammen. Det er to spillere i rivende utvikling, men det får vi komme tilbake til, sier han til pressen.

Spørsmålet er likevel om det er smart å starte to såpass offensive spillere i det som fort kan bli en knokkelbatalje og en kamp der Norge fort kan havne i forsvarsposisjon. Dæhli har tidligere uttalt til Nettavisen at det ikke er noe problem for de to stjernene å være på banen samtidig og gjentar det nå.

Men i likhet med resten av gutta på landslaget, og Ødegaard, tør han ikke uttale seg om hva landslagssjefen bør gjøre i neste kamp.

- Nei, jeg skal ikke mene noe om hvorvidt Martin bør starte. Det er opp til Per-Mathias, men Martin gjør det jo bra. Jeg har blitt godt kjent med ham nå. Vi er glad i ballen begge to og spiller på en ganske lik måte. Vi gjør det bra, men vi må få det til å telle, sier Cardiff-proffen etter Estland-kampen.

- Høgmos problem
Tarik Elyounoussi, som onsdag tidvis hadde et godt samspill med Dæhli i angrepet, tør heller ikke å snakke drømmeduoen inn i startelleveren.

- Du må ikke spørre meg om det, du må spørre Høgmo om sånt. Det er vanskelig å si, det er to unge gutter, i det som totalt sett er en veldig ung tropp. I de viktige kampene kan det kanskje bli litt for tøft for dem? Men de er uredde spillere, så Høgmo har et problem her, altså, sier han til Nettavisen.

Om samarbeidet med Dæhli sier den norske spissen følgende:

- Vi gjør mye bra sammen, også, men vi klarer ikke score mål. Det blir for mye nesten. Det blir annerledes på søndag, sier Hoffenheim-spilleren

Heller ikke Håvard Nielsen, som onsdag fikk tillit fra start, men måtte gå målløs av banen, gjør annet enn å henvise til Høgmo på spørsmål om Dæhli og Ødegaard kan spille sammen fra start i møtet med Aserbajdsjan søndag.

- Det må du nok spørre sjefen om. Men det er klart, de har begge bra spillerforståelse og vist god form i de kampene de har spilt, men hva som er smart og hvordan vi bør stille, må Høgmo svare på, sier han til Nettavisen.

- Kan fungere
Stefan Johansen ser ingen grunn til at ungguttene ikke kan starte, men i likhet med de andre lagkompisene, vil han ikke legge seg borti laguttaket.

- Det er klart de kan fungere sammen. Jeg stoler på Per-Mathias og tror han tar ut det laget han mener er best i den og den kampen. Det legger jeg meg ikke borti. Høgmo er sjefen og jeg står fullt og helt bak hans valg.

Ødegaard selv fikk også spørsmål om han hadde lyst til å spille sammen med romkameraten. Så langt har de to ikke vært på banen samtidig.

- Det hadde vært moro. Vi trives godt sammen, sier han til pressen.

Med triumfer mot Malta og Bulgaria har Norge seks poeng av ni mulige etter tre kamper i EM-kvalifiseringen og ligger på tredjeplass i gruppen.

Både Kroatia og Italia har full pott. Skulle Norge slå Aserbajdsjan borte søndag, vil poengfangsten til Høgmos menn være svært god i høst.

Kommentarer til denne saken