Gå til sidens hovedinnhold

Høgmo innrømmer norsk svakhet

Samme fase av spillet kan bli viktig mot Bulgaria.

Per-Mathias Høgmo og hans team har brukt mye tid på etablert angrepsspill i Høgmos tid som landslagssjef. Dét har tidvis gått ut over Norges kontringsspill.

Det innrømmet Høgmo på en pressekonferanse på Ullevaal stadion tirsdag.

- Vi har brukt mye tid på etablert angrepsspill. Noen ganger har det gått på bekostning av trykket i kontringsspillet vårt, sa Høgmo.

Landslagssjefen er klar på at han ønsker bedring.

- Vi ønsker å utvikle kontringsspillet vårt, fastslo han, og la til at nettopp kontringer kan bli viktig mot Bulgaria torsdag.

Hvilke spillere som har størst kontringsstyrke i det norske laget, og hvordan disse skal disponeres mot Bulgaria, ville ikke Høgmo kommentere.

- Jeg har ikke lyst til å røpe så mye nå, det håper jeg dere i pressen skjønner. Vi ønsker jo å kunne overraske litt mot Bulgaria. Men vi har en del spillere med god gjennombruddskraft, poengterte landslagssjefen.

Et annet nøkkelord Høgmo trakk fram før Bulgaria-kampen var bevegelse.

- Vi ønsker oss mer bevegelse foran ballfører enn vi har hatt i enkelte kamper tidligere, sa landslagssjefen.

Før torsdagens kamp ligger Norge på tredjeplass i EM-kvalifiseringens gruppe H. Norge har 10 poeng etter seks spilte kamper. Kroatia leder gruppen med sine 14 poeng, to poeng foran Italia på andreplass. Bulgaria er tabellfirer med åtte poeng. (©NTB)

Kommentarer til denne saken