Gå til sidens hovedinnhold

Høgmo med overraskelser

Tok ut landslagstroppen.

GRENSEN / ULLEVÅL (Nettavisen): Den 12. juni møter det norske landslaget Aserbajdsjan til viktig EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal stadion. Noen dager før kommer også Sverige på besøk til hovedstaden for en privatlandskamp mot Norge.

Torsdag offentliggjorde Per-Mathias Høgmo troppen.

Diomande tatt ut
Og der har han funnet plass til flere profiler fra Tippeligaen. Alexander Søderlund som har scoret 12 mål på ti kamper er med og det samme er Pål Andre Helland som har vært en viktig spiller for Rosenborg.

- Alexander har kompetanse til å score på landslaget. Vi så det mot Stabæk at han har sin spisskompetanse i boksen. Med de spissene vi har på laget nå, har vi ulike typer som kan bidra, sier landslagssjefen.

Spisskometen Adama Diomande fra Stabæk er også med i troppen. Diomande har gitt beskjed om at han ønske å spille for Norge. Så sent som mandag sa spissen at han ikke hadde bestemt seg helt.

Oslogutten kan også velge Elfenbenskysten.

- Han har uttrykt stor motivasjon for å spille for Norge, sier Høgmo.

Både Helland og Diomande står uten landskamper for Norge.

Andre overraskelser i troppen er folk som Henning Hauger og Stefan Strandberg, mens Magnus Wolff Eikrem også er tilbake i varmen.

Eikrem har imponert stort denne sesongen for Åge Hareides Malmö FF og vært en sentral spiller på midtbanen til mesterlaget.

Ødegaard med
Martin Ødegaard er også med.

- Jeg gleder meg over utviklingen til Martin nå i vårsesongen. Det er gode signaler og det ble kronet med debuten nå nylig. Ødegaard har fått enda mer erfaring, til tross for sin unge alder, sier Per-Mathias Høgmo.

- Det blir spennende å se hvem som blir ny trener i Real Madrid. Men uavhengig av det, går det i riktig retning for Martin, sier han.

Høgmo ble for øvrig ikke spurt om hva han tenker rundt skandalen som ble rullet opp rundt FIFA onsdag. 14 personer ble arrestert.

Grunnen til at troppen er såpass stor, er at det spilles full runde i Tippeligaen i dagene før landslaget møter Sverige den 8. juni.

Folk som Mohammed Abdellaoue, Tarik Elyounoussi, Anders Konradsen og Mats Møller Dæhli er kjenninger som ikke er med denne gang.

Dæhli er skadet, mens Elyounoussi er suspendert.

Her er troppen:
Sten Grytebust (Aalesund)
Andre Hansen (RBK)
Ørjan Nyland (Molde)
Valon Berisha (RB Salzburg)
Adama Diomande (Stabæk)
Magnus Eikrem (Malmö FF)
Omar Elabdellaoui (Olympiakos)
Vegar Forren (Molde)
Henning Hauger (Elfsborg)
Vegar Hedenstand (Freiburg)
Pål Andre Helland (RBK)
Markus Henriksen (AZ Alkmaar)
Even Hovland (Nürnberg)
Tom Høgli (FC København)
Stefan Johansen (Celtic)
Joshua King (Blackburn)
Martin Linnes (Molde)
Håvard Nielsen (RB Salzburg)
Håvard Nordtveit (B. Mönchengladbach)
Jone Samuelsen (ODD)
Harmeet Singh (Molde)
Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin)
Stefan Strandberg (RBK)
Alexander Søderlund (RBK)
Alexander Tettey (Norwich)
Martin Ødegaard (Real Madrid)

Kommentarer til denne saken